“Jag är en annan nu”, en kritikerrosad föreställning gjord av Kulturhuset Stadsteatern och Riksteatern, har spelats på Stadsteatern i Karlshamn.

Föreställningen består av en rökande och självupptagen mor samt en förtvivlad och cancersjuk dotter. När dottern, Miriam, varje vecka är på väg till sin immunterapi stannar hon till hos sin mor, Claire, för att prata. I början är det väldigt ytliga konversationer kring väder och vind. Claire pratar mest om sig själv, kring hur hon inte röker längre utan bara blossar, något som hennes läkare säger är okej. Mot slutet däremot blir konversationerna djupare och djupare. Först förstår inte Claire varken sjukdomens allvar eller hur Miriam känner, man får känslan av att hon inte vill förstå. Till exempel när Miriam berättar att hon inte känner sig så pigg så svarar modern: – Jag tycker du ser pigg ut, jämfört med mig ser du oförskämt pigg ut.

Jag är en annan nu är en ganska mörk och gripande föreställning. Känslorna går från skratt till frustration till förtvivlan, en resa som även publiken får följa med på. Det går från de ytliga ämnena i början till djupare i slutet. De pratar om döden, om nära döden-upplevelser och om rädslan för att dö. Att endast beskriva föreställningen i ord gör inte den rättvisa eftersom det var så mycket känslor inblandat. Man lämnade föreställningen med mycket tankar och känslor. Sammanfattningsvis var det en väldigt bra föreställning som tidvis var lättsam, tidvis djup och svår. Alla i publiken var nöjda, vilket märktes på att alla ställde sig upp för att applådera.

Text & Bild: Emma Selan

Föregående artikelIda Bogren boxade hem silvermedalj i Golden Girl Championship
Nästa artikelNytt lyxigt bilspa hos Ahlberg Bil i Olofström