Bakom Ahlberg Bils anläggning i Olofström finner vi deras nya ”bilspa”.

Den 26 januari var det invigningsfest hos Ahlberg Bil i Olofström då deras nya automattvätt hade premiär.

På plats fanns representanter från Tammermatic, Finland som levererat den nya tvätten. Här kunde gäster bli introducerade för den nya tvätten och dess funktioner, det var även fina tvätterbjudanden just denna dagen. På plats kunde gäster även få gratis vinterkoll av bilen medans man väntade.

I tvätthallen får bilen bland annat avfettning och skumschampoo. Hela processen är miljövänlig.

Själva tvätten är en miljötvätt som har ett biologiskt reningsverk. Det innebär att små bakterier äter upp smutsen och tvättmedelsresterna så att vattnet kan återanvändas. Tvätten kommer vara tv-övervakad och det är förbjudet att använda eget avfettningsmedel då detta kan slå ut reningsverket.

Denna dagen arrangerades även en tipsrunda med fina priser så som en provkörningsweekend med nya Renault Kadjar. För de minsta besökarna kunde man bland annat delta i en rittävling där vinsten var en radiostyrd XC90 eller köra race med en radiostyrd bil med massor av vinstchanser. Under dagen blev alla gäster bjudna på varmkorv.

Många var nyfikna på nya Volvo V60 Cross Coutry.

På förmiddagen var det dessutom smygpremiär för Ahlberg Bils senaste tillskott: Volvo V60 Cross Country som introducerades inför alla gäster live på plats. Egentliga premiären var först en vecka senare.

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelFöreställning: Jag är en annan nu – Mörk, djup och gripande
Nästa artikelDamernas rederi – Sjöfartsnäringen och dess kvinnor