Rockerlicious är ett alterego när Isabella skapar

Karlshamn

Isabella Borgström är en Karlshamnsbo som sysslat med konst hela livet på olika sätt. Som liten ritade hon och i tonåren gick det över i graffiti. Nu för tiden är det mest målning med akryl och canvas som gäller, men även skulpturer och digitala designs.

Bananskulpturer

– Att skapa är det bästa jag vet. Det kan komma i vågor genom åren. Ofta när jag är i ett kreativt stimm vill jag bara skapa och det spritter i hela kroppen av pepp. Nya idéer föder nya idéer. Jag älskar när jag hamnar i den sinnesstämningen, säger Isabella Borgström. Isabella finner sin inspiration i bland annat musik och målar ofta rockstjärnor. – Jag lyssnar alltid på musik när jag målar så det går lite hand i hand. Och då är det mestadels rockmusik av olika slag, säger Isabella. Men hon kan inte svara på varför det blev just rockstjärnor men har funderat många gånger på hur och när det började.

Rockinspirerad konst

– Det har eskalerat under åren, säger Isabella. Inspirationen till skapandet kommer även genom färg och form från dagliga livet. Kattdjur är också en stor favorit att avbilda och bananer. Det var på Isabelles förra jobb som hon målade alltid på bananer i fruktkorgen, och det har lett till att hon idag gör bananskulpturer och smyger in en och annan banan i konsten. Isabella har haft en del samarbeten med företag genom att göra loggor, designs till t-shirts och etiketter. Hon fick även förfrågan om att göra skolkatalogen till Karlshamn kommun vilket var ett erbjudande hon inte var sen med att hoppa på. -Jag älskar kreativa uppdrag där jag får fria händer. Då blir det alltid som bäst, säger Isabella. Ett annat sätt för att uttrycka sin kreativitet är genom samarbete med olika fotografer där Isabella agerar modell. När sambons skateboards är utslitna får Isabella ta över dem så att hon kan måla på dem. Tillsammans med sambon har hon också köpt ett hus som de renoverar och det ser Isabella också som ett stort konstprojekt där allt ska följa en röd tråd. Isabella planerar just nu en utställning där man kan mingla runt, kolla på konst, dricka något gott och lyssna på livemusik. För att se mer av Isabellas konst kan man besöka hennes Facebooksida Rockerlicious.

Isabella Borgström

Text & Foto: Veronica Palmgren 

Föregående artikelTrivseldans i Bellevueparken var uppskattat av besökarna
Nästa artikelPremium hälsan Bromölla