Marita Gill, Gun Andersson, Ingegerd Stam och Kristina Wihlstrand är alla medlemmar i Lions

Trivseldans i Bellevueparken var uppskattat av besökarna

Karlshamn

Trivseldansen har Lions club haft i många år och det arrangeras en gång om året i Karlshamn. Det arrangeras även av andra Lions klubbar i Bromölla, Sölvesborg och Olofström.

Trivseldansen är en populär årlig aktivitet

Denna gång var det 112 anmälda och de som fått inbjudan är olika LSS boenden. Det fikades med hembakade kakor och kaffe och lite senare bjöds det på korv i bröd. 10–12 medlemmar från Lions hjälpte till med att arrangera det hela och att servera. Mellan fikandet och korven blev det dans med Orients orkester. – Nu ska ni få dansa, hoppa och ha det trevligt, säger orients orkester och börjar spela och sjunga. Mats Müller har tidigare kört färdtjänst och berättar att han nu träffar många av sina före detta kunder på Trivseldansen vilket han tycker är roligt. – Jag har inte sett någon rullstolsbugg än. Det kommer nog, säger Mats Müller och ler. Marita Gill tycker att det är roligt att kunna hjälpa till på Lions olika aktiviteter och har varit medlem sedan 1977. Christer har varit medlem sedan 2022. – Jag känner en tillfredställelse i kroppen varje gång vi kan hjälpa, skänka och stötta människor och organisationer som hjälper utsatta människor i vårt samhälle och behovet blir tråkigt nog inte mindre i dagens samhälle, säger Christer Pilelöw. Lions Clubs international är en ideell välgörenhetsorganisation som startade i Chicago i USA 1917. Föreningen kom till Sverige och Europa 1948. Lions i Sverige har mottot För

Det fikades med hembakade kakor

samhällsansvar och livskvalité”. Att de kallas Lions är för att frasen ”Liberty intelligence our nation’s safety” förkortas det. Därför har Lions ett lejon som symbol i sin logotyp. Alla insamlade medel till föreningen går oavkortat till behövande och i Karlshamn anordnar de bland annat loppis i Bellevueparken varje månad, till påsken kan man köpa pyntade påskbjörkar, de driver caféet på Kastellet under sommaren, de kör ett litet Tuff tuff tåg under Östersjöfestivalen och de säljer julkort. De har även skickat flera långtradare till Ukraina med el aggregat, kläder och sjukhusmaterial.  – Lions i Karlshamn har stöttat bland annat Kvinnojouren, skänkt häst till Ridklubben, skänkt ”knarkhundar till ”Tullen”. Vi försöker i möjligaste mån stöttat upp där samhället inte räcker till, säger Christer Pilelöw. Föreningen träffas en gång i månaden på möte i sin klubblokal och eftersom medelåldern är hög på medlemmarna söker de gärna fler yngre medlemmar. För mer information om föreningen kan man besöka deras Facebooksida eller hemsida.

Efter fikat var det många som ville ta en sväng om på dansgolvet

Text & Foto: Veronica Palmgren 

Föregående artikelDe fantastiska grannarna från Solsidan uppvaktades
Nästa artikelFärgsprakande rock n roll med inslag av bananer och kattdjur