Peter ”TrumPeter” Svensson lägger trummor till nya plattan.

Karlshamn
Peter ”TrumPeter” Svensson och Janne Stark har i helgen spelat in video mot så kallad ”green-screen” till 6 låtar på kommande Merryweather / Stark albumet ”Carved in Rock”!

Janne Stark framför greenscreen i pågånde videoinspelning.

Amerikanske sångaren/basisten Neil Merryweather och svenske gitarristen Janne Stark har nu slagit sina musikaliska påsar ihop och levererar en laddning melodisk blues inspirerad heavy rock med feta riff och tunga grooves med en egen touch.
Tillsammans har de något hundratal plattor i bagaget med namn som Mama Lion, Lita Ford, Overdrive, Grand Design, Merryweather, Heavy Cruiser, Locomotive Breath, Mountain of Power etc.

– Neil är en av mina sjuttiotalshjältar och att få lira ihop med honom är fantastiskt! Han är en av de bästa sångare jag någonsin har jobbat med och det har varit en otroligt smidig och kul process, berättar Janne.

– Det hela utvecklades väldigt snabbt, en låt efter en annan. Det är ett roligt projekt och riktigt kul att jobba med Janne! Det är också kanon när man hittar ett skivbolag som tror på en, en perfekt kombination, säger Neil.

Bandets debutsingel ”Freedom To Love” släpps digitalt den 24 november och albumet ”Carved In Rock” släpps digitalt och på CD den 26 januari, följt av en vacker utgåva på dubbelvinyl med ett exklusivt bonusspår.

Trummor på plattan hanteras av Peter ”TrumPeter” Svensson (Faith, Mercy, Constancia etc) och plattan mixades av Martin J. Andersen (Blindstone, Meridian etc).

Detta är vad som komma skall:
Merryweather Stark – Freedom To Love
GMR Music Goup / Border Music.

Text & Bild: Peter ”TrumPeter” Svensson

Föregående artikelRyssberget utmanade löparna
Nästa artikelLjungaviken fortsätter att växa