Jens U Nilsson

Karlshamn
Jens U Nilsson är ett bekant ansikte i Karlshamn då han jobbar både som musiklärare, spelar i band och är med i andra musiksammanhang.
Sången är huvudinstrumentet men det spelas även gitarr, piano och munspel. Jens är glad för trummor och bas också. Redan som 10-åring började han att spelade gitarr och har även spelat blockflöjt. När John Lennon dog blev Jens intresserad av Beatles. Hans mamma hade skivor som hackade som han lyssnade flitigt på och Jens lärde sig till och med var hacken uppkom i låtarna. Jens har en bred repertoar, och spelar även dansband även om det inte tillhör favoriterna. Med bandet Jens and Friends, har Jens ett coverband där medlemmarna från början var kollegor på Österslättskolan där Jens arbetar som musiklärare. Jens gillar att han kan beröra andra människor med sin musik.

Jens arbetar som musiklärare på Österslättskolan

Han har arbetat som musiklärare i 20 år och tycker att det är kul med bra förutsättningar och härliga elever som stöttar varandra. Jens är även solist i kyrkan och sjunger i olika körer. Han tycker om att kunna trösta på begravningar eftersom musiken gör gott i sorgearbetet. – Med musik kan man lättare bearbeta sorgen, berättar Jens U Nilsson. Jens har skrivit hyllningslåtar, bland annat låten Alltid där, till sin pappa när han dog. En låt som betyder mycket och den låten har även spelats på andras begravningar. När låten var tryckt i agendan på en annan begravning tyckte Jens att det kändes extra bra.
En annan låt som heter Välkommen, sjöng Jens på ett barndop där mormodern gav en tavla som doppresent med låtens text. Det tyckte Jens var fint och kul att se. Jens hittar inspiration från Beatles och låtar kan poppa upp mitt i natten. Jens är flitig och syns i olika musiksammanhang, där han bland annat har spelningar på en restaurang med musik quiz, på pubar, äldreboenden och olika föreningar. När han spelade på ett äldreboende sjöng många av de äldre med i låtarna. Men när en kvinna var arg frågade de henne om hon hade en önskelåt. Hon trodde inte att de kunde hennes önskan men blev lugn när det visade sig att de kunde göra henne nöjd. Det har blivit en del låtar genom åren, till Jens och hans frus bröllop gjorde han en instrumental låt som blev deras ingångslåt och låten Scents handlar om minnen och dofter från Jens mormors trädgård.
En plats och person som betyder mycket för Jens eftersom han bodde där mycket som liten. På juldagen spelar Jens i Åryds kyrka och på nyårsafton spelar han i Asarums kyrka tillsammans med Lilla salongsorkestern. Nästa år har han ett musikaluppdrag i ”Fiskaren och gud” i Ronneby där han spelar huvudrollen. Man kan hitta Jens låtar på olika streamingtjänster, bland annat Spotify. Gå gärna in på Jens blogg jensmusik.blogspot.com eller besök Jens and Friends Facebooksida.

Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelByggsverige måste tänka om!
Nästa artikelJuristen förklarar