Christos nygrillade hamburgare av 100% svenskt kött.

Karlshamn
Rabih Mallo har lång erfarenhet från restaurangbranschen. Sedan i slutet på augusti driver han nya hamburgerrestaurangen Christos.

Tiden som INFO-Bladet gör sitt besök är inte den bästa. det är nämligen strax innan lunch och det är full aktivitet i köket och köerna börjar hopa sig. Men Rabih och hans kollegor är väl förberedda så att inte gästerna behöver vänta allt för länge på sin lunch.

– Vårt koncept grundar sig på kvalitet inleder Rabih. Våra hamburgare består till 100% av svenskt kött. Jag har bra kontakter i leverantörsledet och kan hålla bra inköpspriser vilket i sin tur gör att vi kan erbjuda våra kunder lägre priser.

Christos meny domineras av hamburgare, både av kött och vegetariska. Men här finns även sallader och mexikansk tallrik och mycket mer.

Rabih har genomgått en hamburgarutbildning hos Caliburger i Täby. Caliburger är en snabbt växande hamburgerkedja med 300 restauranger i världen.

Vad som skiljer Cali-burger från sina kedjekonkurrenter är att all mat lagas på plats i restaurangen. Precis som hos Christos. Det enda som skiljer oss från Cali-burger är vårt namn, samt att vi har 100, 150 och 200-grammare i vårt utbud, medan de har 110 grammare.

När jag går runt och pratar med några av gästerna är det 150 gram med pommes som dominerar på borden. Många berömmer hamburgarna och vissa vill tom säg att det är den absolut godaste i stan.

I restaurangen finns ytterligare en kock, samt en extra som hoppar in på luncherna. Ni träffar på Katja och Stina. Alla dessa är fullt upptagna med att servera hungriga lunchgäster när jag lämnar restaurangen.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelHardcore & punk a cappella choir
Nästa artikelSölvesborgs Golfkrog AB trakterar god mat och bjuder på havsutsikt