Karlshamn
Vi besökte Skottsbergska gården i Karlshamn för att titta på årets sommarfars av Sandelius kultur & Nöje.

Skottsbergska gårdens friluftsteater är unik i sitt slag och ligger mitt i Karlshamn inne på en vacker kullerstensgård. Gården är Sveriges bäst bevarade köpmannagård från mitten av 1700-talet och fungerar också som ett museum där man kan gå guidade visningar. Sandelius har sedan tio år tillbaka gjort familjeteater av Astrid Lindgrens berättelser här, men tar detta året steget mot en mer vuxen publik.

Årets föreställning går under namnet Bakom lås och Boom, eller som den även kallas, ”Fan, flickan och flaskan” och utspelar sig någon gång på mitten av 1900-talet. Här får vi träffa Rudolf som vaknar upp dagen efter ett livat bröllopskalas, sitt eget. Men någon ro blir det inte på gården. Drängen verkar vara sjuk och pigan är grinigare än vanligt. Hans fru planerar en kostsam bröllopsresa och han själv står i skulder upp över öronen. Svärmor har inte sovit en blund på hela natten och vem eller vad det är som är bakom lås och bom?

På scenen: Niklas Holtne, Ann-Caroline Fandrey, Mats Sandelius, Elin Sandelius, Britta Lindgren och Per-Anders Gustafsson.

Föreställningen spelas mellan 25 juni och 30 juli, som består av två akter. Föreställningen är cirka 2 timmar och 20 minuter inkl paus. Servering finns att tillgå innan föreställningen börjar samt i pausen.

Bakom lås och Boom ger många goda skratt med mycket fart i, den är välgjord, varm och folklig och har musikaliska inslag. Samspelet mellan de olika rollerna är riktigt bra! Rekommenderas varmt att ses!

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Speldatum:
Lördag 8 juli 19.00
Söndag 9 juli 18.00
Onsdag 12 juli 19.00
Lördag 15 juli 19.00
Söndag 16 juli 18.00
Söndag 23 juli 18.00
Onsdag 26 Juli 19.00
Fler datum släpps vid efterfrågan. Preliminära spelningar:
Lördag 29 juli 19.00
Söndag 30 juli 18.00

Föregående artikelMikael Svensson en man med många strängar på sin lyra
Nästa artikelBerättarkvällar i Örlycke väcker nytt liv i bygdens historia