Här tränar talangerna Hampus Martinsson och Hugo Hansson.

I anrika och K-märkta Tennishallen i Karlshamn håller Carlshamns Badmintonförening till.

Den startade genom att två klubbar slog sig samman och Karlshamnsprofilen och Idrottsläraren Anders Svensson har varit engagerad inom badminton i över 40 år.

Anders Svensson är en av många eldsjälar man möter i föreningen.

Det började med att Anders pappa Ove Svensson i Ungdomsringens IK (U55), tog med honom som sexåring på träningar och Anders minns sitt första vackra lilla trärack som allt startade med. Han tränade sig uppåt och redan som 19-åring var han seniortränare inom sporten. Glädjande nog har intresset följt med inom familjen då frun Ulrika och sönerna Joar och Edvin svingar traditionen vidare. Anders berättar att detta är en familjär sport och börjar barnen träna i nybörjargrupper hänger oftast föräldrarna med i motionsgrupperna. Känner du sedan att du vill börja tävla finns det i stor sett tävlingar varenda helg som du kan delta i över hela Sverige.

Några av de yngre talangerna i klubben är Hampus Martinsson och Hugo Hansson. I någon av de kommande tävlingarna avgörs ifall Hugo blir topp ett eller två inom sin åldersgrupp i hela Sverige.

Tennishallen har det karaktäristiska välvda taket som är så praktiskt för denna sport.

– Det kommer bli spännande att se hur hans framtida karriär utvecklas. Själva klubben har som ambition att gå upp med serielaget till division två, nu ligger de trea med två omgångar kvar att kvalificera sig. Anders berättar vidare att detta är världens snabbaste racketsport och det skiljer sig en del ifrån strandnöjet badminton regelmässigt. Man kan bli gammal i denna träningsformen, det finns veterantävlingar för seniorer ända upp i 80-årsåldern och man väljer själv i vilken takt man vill delta.

Tränaren Mikael Martinsson har även byggt föreningens hemsida.

Snart har föreningen evenemanget ”Sydostsmaschen Ungdom” som går av stapeln 23-24 mars och håller på från 09.00 på morgonen ända tills 18-19-tiden. Hålltider finner man på föreningens hemsida www.cbf.se , inträdet är gratis. De kommer även befinna sig i Väggahallen så alla är välkomna att komma och heja på de tävlande ungdomarna. Senare i maj kommer det vara en tävling för enbart tjejer i samarbete med Mörrums Badmintonklubb som också är värt ett besök.

Text & Foto: Ann-Margreth Färmnell

Föregående artikelNy VD på Sölvesborg-Mjällby Sparbank
Nästa artikelTove Folkesson öste ur sin berättarskattkista