Stefan Ohlson, ny VD på Sölvesborg-Mjällby Sparbank.

Stefan Ohlson, ny verkställande direktör för Sölvesborg-Mjällby Sparbank tillträdde sin tjänst 1 mars.
Stefan kommer närmast från Häradssparbanken Mönsterås där han varit VD sedan 2008.
Han har gedigen erfarenhet inom bank och har jobbat som chef i 28 års tid på bl. a företag- och privatsidan.
– Jag känner stor kärlek för Sölvesborg. Den har jag byggt upp under mina 20 år som ferie- och sommargäst på Tocken. Jag är väldigt glad och tacksam över att få leda Sparbanken som för mig ska vara en självklar del av kommunens utveckling och framtid. Sölvesborg levererar ett framgångsrikt näringsliv där många företagare och entreprenörer ligger i framkant, säger bankens VD, Stefan Ohlson.
Stefan kommer närmast från sin tjänst som VD i Häradssparbanken Mönsterås och har gedigen erfarenhet inom bank och har jobbat som chef i 28 års tid på bl. a företags- och privatsidan.

– Att få jobba som VD i en Sparbank är oerhört priviligierat. Att få förvalta Sparbanksidén och ge tillbaka till bygden är ett stort ansvar som ger möjlighet att tillsammans med näringsliv och kommun få bygden att blomstra och ligga än mer i framkant. I banken blir utmaningen att kunna fortsätta vara en fullservice bank och samtidigt erbjuda förstaklassiga smidiga tjänster mot kund, fortsätter Stefan Ohlson.

Bankens tf. VD Håkan Claesson har gått tillbaka till sin tjänst som kreditchef i banken.
– Håkan har på ett utomordentligt sätt lett banken under tiden som jag har avslutat mina åtagande i Härradssparbanken Mönsterås fram tills 1 mars. Jag har förmånen att ha Håkan kvar här i banken ett tag till, vilket medför en trygg och smidig överlämning. Håkan och jag kommer även fortsättningsvis att jobba tillsammans med bland annat bankens kreditstock som Håkan ansvarar för, fortsätter Stefan Ohlson.

Om Sölvesborg-Mjällby Sparbank:
Sölvesborg-Mjällby Sparbank har en affärsvolym på 8,8 miljarder kronor, 30 anställda och två kontor i Blekinge.
Vi är en egen bank som äger en liten del av Swedbank – inte tvärtom. Vi har i 180 år verkat för ett bättre liv i vår närhet tillsammans med våra kunder. Det är det vi kallar för att ha hjärtat i bygden och det vill vi fortsätta med i minst 180 år till.

Föregående artikelCykelfesten Bräknetrampen – Något för alla
Nästa artikelBadminton –träningsformen för hela familjen