Roselie Eriksson och Charlotte Pyk Routledge på resebyrån Allaround Tours. Saknas på bilden gör Cirkeline Augustsson.

Karlshamn
3 år har gått sedan jag, Charlotte Pyk Routledge, och Lars Sällström (Brokamåla Gård, Jämshögs Gästgiveri) köpte de anrika resebyråerna Allaround Tours och Carlshamns Resebyrå.

Vårt mål från dag 1 var att erbjuda svenskarna världen men att även erbjuda Blekinge och resten av Sverige till världen. Efter mycket svett, tårar och sömnlösa nätter samt ett gott engagemang från våra duktiga medarbetare är vi på god väg att lyckas.

Resebyrån har länge baserat sin verksamhet på två ben: privatresor och företagsresor.

Vi har fina, trogna privatkunder som köper sin charterresa, långresa, bussresor, kryssningar mm hos oss och det glädjer oss när de kommer in till butiken på Drottninggatan i Karlshamn. Vi har företag, lokala och nationella, som varit oss trogna genom åren och som vi servar med flyg, hotell, tågbokningar mm. Vi har även företags-och gruppresor där vi lägger upp program som tex inkluderar studiebesök och mässbesök. I höstas fick vi äran att arrangera en stor skogsstudieresa till Skottland åt skogskoncernen VIDA. Lars som har en gedigen bakgrund inom skogsnäringen och kunskap om Skottland var med på resan.

Det vi har utvecklat som vi är mycket stolta över är våra jakt, fiske och whisky resor till Skottland och Polen(jakt), där vi nu får förfrågningar från hela landet, från Luleå i norr till Österlen i söder.

Vårt nya och tredje ben som håller på att ta fart är vår inkommande turismverksamhet. Vi vill erbjuda grupp och företagsprogram i Blekinge och resten av Sverige till lokala, nationella och internationella kunder. Vi är medlemmar i Visit Blekinge och har ett bra samarbete med dem, vi ingår i det nationella resebyrånätverket Travel Support och vi är medlemmar i Svenska Resebyrå Föreningen och får förfrågningar via dem. I år har vi arbetat med förfrågningar från Vietnam, Ukraina, Tyskland, Litauen likväl som vi har arrangerat konferenser och styrelsemöten för företag från Olofström och Ronneby. Program som vi erbjudit har inkluderat allt från norrskenspaning i Luleå, historiska vandringar i Gamla Stan, till punsch provning och historieätarmeny med LO Smith tema på Carlshamns Museum.

Det som står inför dörren härnäst är en vårresa till vårt fina grannland Litauen. Vi gjorde en liknande resa i april 2015 som blev mycket uppskattad och efter flera önskemål har vi bestämt oss för att köra den på nytt.

För mer information så anordnar vi en reseafton i Karlshamn 30 november tillsammans med Iwona Slojka från Cross Baltica. VÄLKOMNA!

Text: Charlotte Pyk Routledge
Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelUnika kalkmålningar i S:t Nicolai kyrka
Nästa artikelFöreläsare och inspiratör Micke Gunnarsson på Barnatro har ordet