Bromölla
I många år har Maxilöpet tagit plats vid Dalaskolorna. Maxilöpet fick namnet efter att Maxi i Bromölla var vänliga att sponsra med priser och annat. Ryssbergets IK har arrangerat Maxilöpet sedan starten år 1973. Från början hade loppet namnet Guldsloppet till att senare vidga sitt kontaktnät i närområdet och idag kallas Maxilöpet.

Bild-5-cmykI år gick Maxilöpet av stapeln den 12:e mars. Det var cirka 100 deltagare på plats. Deltagarna värmde upp med glädje och spänning att få starta våren med en tur i sina nya löpskor. Det fanns fyra olika klasser att välja mellan, två för herrar och två för damer. Sträckorna är fem eller tio kilometer.

Alla startade samtidigt och under tiden peppade familjer och vänner deltagarna i den strålande solen. Fantastisk stämning bland deltagarna som var allt från barn till pensionärer. Tillsammans satte alla deltagare iväg på sitt första, och för vissa sista varv på den utmärkta löparslingan. Publiken följde ”flocken” längs slingan och det dröjde inte länge innan den första deltagaren redan kommit i mål.

Bild-6-cmykHur känns det? Hur långt sprang du?
– Haha, ja du! Underbart men jobbigt. Jag sprang fem kilometer, det får räcka för idag.

Den 46-årige mannen som klev först i mål uttryckte att det finns en förståelse att folk, efter all julledighet och lediga veckor med skidresor och en pilsner i handen framför brasan i stugan, prioriterar att träna och springa nu när vädret blir bättre.
Nu är våren här och det är en perfekt tid för att ta tag i tränandet!

Text & Bild: Diosmar Jardinez Cuervo

Föregående artikelSzidis Städ & Bygg utökar med ytterligare en anställd
Nästa artikelSillen i vår kulturhistoria – en viktig näring för Listerlandet