Bromölla/Sölvesborg/Kristianstad
Företaget A Relining AB har under sex månader nu erbjudit villaägare inspektion med kamera och underhållspolning av deras avlopp till ett specialpris. Anledningen är för att belysa de stora problem som många villaägare står inför.
Har man en gång råkat ut för att behöva såga eller bryta upp golv eller gräva upp i trädgård på grund av avloppskollaps så vill man inte göra om det i nästa boende.
Att köpa villa eller lägenhet är ett ansvarfullt uppdrag. Man har undersökningsplikt och regler för dolda fel mm. Man anlitar kanske en firma att inspektera och lutar sig tillbaka. Då har man faktiskt inte gjort allt man kan. En undersökning av avloppen i ett hus som man ska köpa kan rekommenderas.
Det som kännetecknar en villa med avloppsproblem syns inte på utsidan, hela och rena fasader som gör att man faller för boendet som byggts 1930 och renoverats 2018. Man har bytt fönster, fasad, renoverat väggar och golv. Det är saker som syns och är kostsamma. Det köper man som spekulant. Även nya plaströr kan spricka.
Vad gör man om avloppsrören är trasiga med sprickor och hål. Jo med Relining av rören kan du få rören som nya utan att behöva bila eller gräva upp de.
När man relinar så belägger man insidan av röret genom att sätta en strumpa eller spraya med en sorts glasfiber. Slutresultatet är ett nytt rör invändigt som ser till att flödet i avloppet fungerar. Materialet är beräknat till att kunna hålla i minst 50 år. Under reliningen kan man bo kvar i hus eller lägenheten.
Rasmus Andersson och Andreas Nilsson från A Relining berättar att man har många inspektionskunder som blivit överlyckliga av att man funnit problem som gått att åtgärda i rättan tid. Då kostar det lite mindre än om man behöver totalrenovera.
Passa på att kolla över dina avlopp då det finns en smart lösning inom räckhåll.
Foto: SAY kommunikation & Event AB

Föregående artikelFin gräsmatta med mindre jobb
Nästa artikelSpecialist på solskydd