Klassisk fallarmsmarkis, stoppar värmen för att komma in i huset, bra sikt.

Bromölla
Bromölla Persienner & Markiser har stor och bred kunskap av solskydd. För 38 år sedan startade Mats Svensson företaget och 2022 tog sonen Patric Leppälä över.
Patric har hjälpt sin far mycket genom åren men valde att utbilda sig till anläggningsingenjör. Han var anställd inom Kristianstad kommun som arbets- och projektledare. Familjen planerade att flytta till Leksand på grund av ett bra arbetserbjudande. Även för resten av familjen kunde det bli ett omstartat äventyr men efter mycket funderande och ett par besök i Leksand med familjen, valde de att bo kvar i Bromölla.

Vikarmsmarkis. Perfekt för att skugga uteplatsen.

Mats hade frågat Patric flera gånger om han ville ta över företaget för det var dags att bli pensionär. Patric hade ju andra planer men när de valde att stanna kvar i Bromölla så förekom han sin far att ta över Bromölla Persienner & Markiser när Mats skulle fråga en sista gång.
Det är viktigt att hålla hög kvalité i både produkter och service och smarta solskydd är på ständig utveckling så jag valde att arbeta i en spännande bransch berättar Patric. Som kund får du ett kostnadsfritt hembesök och en bra råd-givning på plats för att du ska få ett solskydd som passar just dig och ditt hem. Det finns ett brett sortiment av persienner och markiser.
Med persienner ställer du enkelt in ljusflödet för stunden – en klassisk design som passar överallt. Terrassmarkis är vanligast när du vill skugga din uteplats eller annan större yta.

Vikarmsmarkis. Perfekt för att skugga uteplatsen.
Plisse’gardin. Passar som insynsskydd, solskydd samt mörkläggning.

Fönstermarkis är lösningen för att blända av solen, ge ett svalare rum och samtidigt behålla utsikten. Med smarta upphängningssystem och steglöst vridbara lameller kan du enkelt kontrollera hur mycket solljus som ska släppas in. Lamellgardinen har blivit mer och mer populär och kan fungera både som solskydd och rumsavdelare. Det senaste är zippscreen, ett solskydd som går vertikalt på utsidan och har samma effekt som en markis. Den tar värme och sol men det som skiljer är att man ser ut men inte in. Det är ett modernare solskydd som tål mycket mer vind än vanliga markiser, vilket är att föredra om du bor där det blåser mycket som vid kusten och öppna slätter.
Det senaste inom markiser och zippscreen är att man kan beställa solcellsdrivna och det gör att man slipper el dragning. Kunder som handlade för 30 år sedan återkommer igen och det är de som haft väv i över 25 år som fortfarande är fina och gott skick men de vill förnya sig.
Nu börjar högsäsongen och då tar det ca 4 veckor från beställning till färdigmonterat. Gör man en beställning innan midsommar generera det till att man får det klart till v 28. Planera i tid för att njuta i sommar. Tänk på att solen går upp imorgon också.
Text: Monica Oredsson
Foto: Privat

Föregående artikelVad händer när ditt avlopp slutar fungera?
Nästa artikelNöbbelin & Jacobsson Maskin AB.