Gualöv
Vårterminen är igång och det är dags för GGIF:s träningsläger med Elvin Jakus och Kenty Sölvegård som tränare.
Efter ombyte till träningskläder samlas laget snabbt i stora salen i Gualövs klubbstuga för att lyssna på några ord från tränarna. Tränarna drar kort igenom dagens schema och därpå börjar fotbollssnacket och positionsställning. Innan spelarna drar sig ut på plan blir det en övning i teambuilding inomhus där varje spelare hälsar på varandra med sitt eget namn och där efter byter namn med den de hälsade på. Då fortsätter de hälsa med sin kamrats namn och byter vidare tills de hittar sitt eget namn igen, då får man sitta ned.

Väl ute på plan värmer spelarna upp och då de redan vet positioner och strategi startar de direkt. Till lunch bjuds det på köttbullar med potatismos och sallad samt sylt som tillbehör. Varm eller kall dryck finns att tillgå. Under lunchen sätter sig varje spelare med personer de inte brukar prata med och här pågår det i salen ”danstävlingar”. Efter förmiddagens träningsmatcher blir det mycket snack och skratt medan de äter.
Direkt efter att maten är undanplockad och det ser snyggt ut i salen samlas laget ute för att nu genomföra nästa teambuildingövning. Nu ska varje spelare ställa sig mitt emot lagkamraten och hålla fast varandras armar. En till två personer skall lägga sig på marken emellan denna nygjorda ”tunnel” av spelare och samtidigt hoppar en spelare upp på lagkamraternas armar och får kräla sig fram med hjälp av sina armar och ben.

Här gäller det att inte sparka sina kamrater i ansiktet och samtidigt lita på de som har sina armar ihop. Alla har testat och två övningar till ska göras. På en ska spelarna stå mitt emot varandra igen men ha armarna spikrakt upp och en spelare ska rusa igenom väggen av armar och de som har sina armar uppe ska när spelaren närmar sig ta ned de snabbast möjligast så att han inte slår i dem.

– Läskigt kul, säger Elvin Jakus, tränare på GGIF.

När alla testat övningarna kör de igång med nästa positionsövning och strategi och enkel match.
Klockan slår åtta och nu har spelarna fram till kvällsfika och kvällsaktiviteterna fri tid där de får röra sig fritt runt området och ta en avkopplande dusch efter en lång dag.
Bild-1-webb Bild-12-webb

Text & Bild: Diosmar Jardinez Cuervo

Föregående artikelNyinvigning hos Bogrens Delikatesser
Nästa artikelGräv och borra med JB Brunnsborrning