Bromölla
Bergvärme är ett fördelaktigt uppvärmningssätt till villan eller fritidshuset, och även kontorslokalen. Söker man experthjälp för energiborrning, schakt, grävning och andra entreprenadjobb är det JB Brunnsborrning man ska vända sig till.

Joakim Johansson tog över JB Brunnsborrning för 4 år sedan, och har 12 år i branschen i bakfickan, med sitt företag Jockes Gräv och Schakt. Joakims intresse för gräv- och schaktarbete började tidigt, när han följde med sin pappa, och med tiden investerade han i en egen grävmaskin.

– Med mina fem anställda kan vi erbjuda allt från borrning till grävning, både till företag och privatpersoner, berättar Joakim.

Främst sysslar de med ener _DSC3824_webb _DSC3998_webbgiborrning, till bergvärme och vattenbrunnar. De erbjuder fullservice och garanti på allt arbete de utför, och de både borrar, gräver och drar rör – allt utom att installera den faktiska bergvärmepumpen.

Bergvärme är en form av uppvärmningsenergi som utvinns ur grundvattnet i berggrunden. Den stora fördelen med bergvärme är att det är billigt, miljövänligt och tryggt. Med bergvärme sänks energikostnaden betydligt och besparingen ökar med stigande värmebehov. Värmen är naturens egen form av solenergi som lagrats i berggrunden och driften av värmepumpsanläggningen genererar lägre koldioxidutsläpp än till exempel fjärrvärme. En bergvärmeanläggning ger samma energimängd till samma kostnad årets alla dagar, oavsett utomhustemperatur. Fastigheten får en jämn och bra temperatur året om, till skillnad från en luftvärmepump som tappar effekt när det är kallt ute.

Förutom energiborrning kan JB Brunnsborrning även bistå med att gräva husgrunder, dränering, gräva avlopp och andra rör, stensättning och trädgårdsanläggning. Det har till och med blivit en och annan swimmingpool under åren.

– Vi utför arbete i Skåne, Blekinge och Småland, säger Joakim. Och på allt inom borrning, avlopp, dränering med mera kan man självklart utnyttja ROT-avdraget.

Bland annat är JB Brunnsborrning ansvariga för uppfräschningen av stenläggningen, murarna och trapporna vid Bromöllas Vårdcentral för ett tag sedan.

– Det var ett stort arbete och blev väldigt snyggt med en synbar förbättring, tycker Joakim.

JB Brunnsborrning är företaget som står för god kvalitét och ordentligt utfört arbete. De samarbetar med ett par olika bygg- och rörfirmor och letar alltid efter nya samarbetspartners att arbeta tillsammans med.

 

Text: Petra Horning

Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelTräningsläger i Gualöv
Nästa artikelÄnnu mer att läsa på Sölvesborgs Bibliotek