Bromölla
Pia Bogren inviger sin nybyggda lokal den 30:e mars 12:00. Det innebär mer produktionsyta, större sortiment och lunchöppet för alla hungriga.

Redan i januari 2014 tog planerna för Bogrens Delikatessers nya lokal form. I juli började de schackta och nu är bygget äntligen färdigt. På de 45 kvadratmeterna finns ett nytt kylrum, ett nytt frysrum, större arbetsbänkar och en generös exponeringsdisk där man kan kika på alla läckerheter.

– Vi erbjuder landgångar, sallader, baguetter, frallor med pålägg och annat smått och gott som till exempel glass, berättar Pia. Man kommer även kunna köpa korv och styckat kött, givetvis svenskt och närproducerat. Fram mot sommaren så kommer vi att sälja egenmarinerat kött och andra grilltillbehör, såsom såser och röror.

Ringer man in en lunchbeställning på morgonen kan den hämtas samma dag. Skäm bort dig själv med en baguett med mumsig fyllning eller en portion potatissallad med kallskuret kött. Till lunchen ingår det alltid en dricka.

– Under påsken kommer vi ha öppet som vanligt på långfredagen, påskdagen och annandag påsk, säger Pia. Passa på att förbeställ vår goda påsklandgång, med ägg, sill, skinka, rostbiff, räkor, köttbullar och rödbetssallad.

Alla baguetter och frallor kan beställas med antingen fint eller grovt bröd, och alla rätter hos Bogrens Delikatesser kan göras gluten-, laktos- och mjölkfria.

– Jag experimenterar lite med att göra landgångar också med grovt bröd, så det är någonting vi förhoppningsvis också ska kunna erbjuda i framtiden, avslöjar Pia.

Än så länge kan man inte betala med kort hos Bogrens Delikatesser, men det kommer så fort som möjligt. Under invigningsdagen kommer det bjudas på nybryggt kaffe och grillad korv till alla besökare, så titta gärna förbi på en grillad korv i bröd och passa på att beställa en lyxig landgång!

 

Text: Petra Horning

Bild: Patrik Lundin_DSC4145_webb _DSC4173_webb 

Föregående artikelPåskyra hos din-X den 3-6 april
Nästa artikelTräningsläger i Gualöv