Bromölla
“Dessa 2 fantastiska töser fick sin idé om att göra armband med positiva ord när en av deras klasskamrater blev opererad för 2:a gången för en hjärntumör.” Citat finns på de två nioåriga flickornas Facebooksida som går under namnet ”Vackra jag”.

Bild-2_cmykTilde och Saga fick sin idé i november 2014, efter en klasskamrats operation för en hjärntumör. De gör armband som de säljer och du som beställare kan själv välja vad det ska stå på armbanden. Efter en känsla av maktlöshet när deras klasskamrat skulle göra sin operation så ville de gärna visa sitt stöd.

Idén att sälja armband slog väl ut och beställningarna går som ett rinnande vatten. Nu kan de även hjälpa andra som behöver hjälpen. Delar av pengar de får in doneras till barncancerfonden.

Hur började det hela?
– Det började en kväll när vi skulle sova över här hos Anna och vi kunde inte sluta tänka på vår klasskamrat som skulle operera sig, berättar Tilde och Saga. Hon hade en tumör som helt plötsligt blev stor igen och var tvungen att göra en ny operation. Vi bestämde oss för att göra armband och sälja, och förhoppningsvis få in pengar som vi kan stödja barncancerfonden med sen. Vi har en Facebooksida där folk tar kontakt med oss och beställer och sånt. Häftigt var det för att vi när vi skapade den och började sälja började massor gilla sidan och vi fick in mer än vad vi tänkte. Över 500 gillningar har vi nu och det knappas på än.

Idag säljs armbanden till ställen som Boden, Frankrike och Stockholm. Sedan starten i november har Tilde och Saga samlat ihop runt 8-9 tusen kronor.

Text & Bild: Diosmar Jardinez Cuervo

Föregående artikelJuhlins Optik har utökat och byggt om
Nästa artikelFilles Gatukök – Gatuköksmat när den är som bäst