Bromölla
Bromöllas bibliotek och Fritidsgården Tunnan är med och arrangerar en spelturnering. Ett bilspel som passar alla åldrar och en hägrande vinst kan leda till en trevlig kväll.

Med cirka 40 deltagare anmälda, stora som små, blev turnering en succé. Spelet var Colin Mcrae Dirt och turneringen pågick under två dagar. Under första dagen fick man chansen att vara med att tävla på antingen Bromölla bibliotek på förmiddagen eller Fritidsgården Tunnan på eftermiddagen.

På andra dagen var det finalen som gällde och här deltog de fem bästa från spelomgångarna på Tunnan och de fem bästa från biblioteket.
10 deltagare tävlade nu om bästa tid på en bana i spelet. Samma bana och samma bil för att alla ska ha lika stor chans att vinna. En hake med finalen eller en extra regel som inte var med på föregående dag var att de andra som inte körde skulle vara i ett helt annat rum så att på så sett inte kunna se banan eller bilen och inte kunna planera in sin körning i förväg.
– Så jobbigt att man inte får köra mer än en gång, säger Alaa Maich från Näsum.

När alla finaldeltagare kört sitt varv är det dags för Alexander Magnusson, bibliotekarie på Bromölla bibliotek, att ropa ut det vinnande namnet. Vinnare av hela turneringen blev Alfred Kjellsson, som fick två stycken biobiljetter i pris.

Text & Bild: Diosmar Jardinez Cuervo

Föregående artikelJBeauty fokuserar på skönhet
Nästa artikelNordöstra Skåne som turistmål