Bromölla
Kristianstad kommun, Hässleholm kommun, Osby kommun, Östra Göinge kommun och Bromölla kommun går samman i en stor satsning för att locka fler besökare till nordöstra Skåne.

Tisdagen den 14:e april gick det första upptaktsmötet av stapeln i Rådhuset i Kristianstad. På plats fanns representanter för fyra av de fem kommunerna och inbjudna företagare fick höra tankarna kring destinationsprocessen och hur den är tänkt att användas för att locka besökare till nordöstra Skåne.
Syftet är att skapa en långsiktig och hållbar utveckling för området. Genom samverkan och nya arbetssätt ska besöksnäringens volymer och marginaler öka och nya arbetstillfällen ska skapas.

Tord Carnlöf och Johan Olofsson från Svensk Destinationsutveckling demonstrerade i korta drag hur destinationsutvecklingsprocessen kommer att gå till och hur destinationsprocesser på andra orter och platser utvecklat sig.
– Jag ser det här som ett arbetssätt som kan göra att hela vårt område kan lyftas, säger Tobias Delfin, Turist- och fritidschef i Bromölla kommun. Det här är ett samarbete inte bara mellan kommunerna utan även näringslivet.

Turism och besöksnäring är världens största bransch och med destinationsprocessen ska svenska destinationer kunna konkurrera så väl om svenska turister som utländska.

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelSpelturnering arrangerad av Bromölla kommun
Nästa artikelJoakim Keskinen bjuds in av Näsum kyrka