Fr.v: Marlene Sibbesson, Emma Sibbesson, Erik Sibbesson, Lisa Gårdebrink, Lisa Hansen och Håkan Sibbesson. Framför står Oskar Sibbesson och Sigge Sibbesson.

Näsum
I den vackra Sibbarpsdalen ligger den produktiva Torngården som utvecklar spännande egna produkter.

INFO-Bladet träffade delar av de drivande bakom Sibbessons. Det är med en bred bas inom odling, utveckling samt försäljning som man driver verksamheten. I mer än 30 år har man odlat de goda jordgubbar som skördas och säljs nu under i princip hela sommaren. Med speciella plasttunnlar är de bland de tidigaste att erbjuda jordgubbar till konsument. Sen levereras det jordgubbar under lång tid över sommaren.

På Torngården har man haft gårdsbutik sedan 98-99 då man startade växthuset och många är det som varje år köper sina sommarblommor här. I år har Marlene som tidigare drivit butiken lämnat över stafettpinnen till sonens sambo Lisa.

– Jag kommer att fortsätta att driva butiken i samma anda men nu styr jag mer vad som ska säljas i form av produkter i butiken. Självklart är det så att vi säljer alla våra egna varor som bär, blommor, saft och hallonsoda. I Butiken har vi idag olika oljor och marinader för grillen samt en hel del inredningsdetaljer för hemmet såsom snygga dukar. Vi arbetar fortfarande med mottot att det ska vara närproducerat och Svenskt, berättar Lisa.

– Det känns bra att ta över gårdsbutiken nu när jag även har tillgång till stöttning och hjälp av Marlene, som nu ska ta tag i andra projekt. Att man har familjen runt om sig är en extra charm då vi kan träffas och stötta varandra eller diskutera olika saker som berör verksamheten.

Lisa berättar om Amy´s hallonsoda.

Butiken har fräschats upp och gjorts väldigt vacker med helt ny inredning så bara det kan vara värt ett besök. Bland annat har man tagit fram den gamla stenväggen och efter åtskilliga timmars slit kunde man sen putsa och måla densamma.

Den eget framtagna Hallonsodan har nu tappats ett par gånger och efter första omgången så har man lyssnat på alla som provsmakat och det har inneburit att man nu tillsätter mindre socker. Smaken påminner om en gammal soda och är döpt efter Amy Sibbesson, som startade verksamheten 1932. Försäljningen av hallonsodan sker både i egen butik och tex. ICA Maxi.

I framtagandet av Hallonsodan så har vi samarbetat med Klackabackens bryggerier.
Enligt Marlene och Lisa så är bästsäljarna i butiken Blommor men givetvis säljs stora mängder bär, sylt och saft också.

Ska du ta en utflykt under sommaren så kan vi rekommendera dig en tripp till Torngården och dess vackra omgivning.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikel30 nya seniorbostäder på bästa läget i Bromölla
Nästa artikelSommarfest med Danne Stråhed på Hotel Fritzatorpet