Bromölla
Under hösten visar Bioklubben 6 olika filmer i samarbete med Filmpalatset. Den första filmen blir Livet från den ljusa sidan, som visas den 1 oktober klockan 15:00.

Bioklubben är en förening främst för daglediga, men även andra som är intresserade av att se på film. Den startades för snart 4 år sedan, och drivs i samarbete med Filmpalatset. Thomas Jönsson, som äger och driver Filmpalatset, är positiv till Bioklubbens engagemang.
– Förra säsongen var de 110 stycken medlemmar, berättar han. Det är roligt att det är så populärt.

Som medlem betalar man 250kr och får då gå och se alla höstens sex filmer. Vilka filmer det blir är olika varje säsong, och de väljs ut i samråd mellan Bioklubben och Thomas.
– Jag tar fram en katalog med vad som finns tillgängligt, förklarar Thomas. Då och då kan det hända att jag först tittar på en föreslagen film hemma, för att försäkra mig om att den passar publiken.

Bioklubben visar både nya och gamla filmer, i olika genrer med allt från komedi och drama, till västern och äventyr.

Först ut i höstens program är Livet från den ljusa sidan, en klockren komedifilm från 1997 med Jack Nicholson i högform.

Andra filmen är National Treasure, rafflande äventyr från 2004 med Nicolas Cage.

Film nummer tre är en svensk produktion från 2010, med bland annat Bill Skarsgård och Peter Dalle, och heter Himlen är oskyldigt blå.

Cat Ballou skjuter skarpt heter den fjärde filmen, en komisk västern från 1965 med Jane Fonda och Lee Marvin.

Femte filmen blir nyproduktionen av Annie från 2014, med bland annat Cameron Diaz.

Sista filmen blir Myteriet på Bounty, en klassisk äventyrsfilm från 1962 med Marlon Brando. Den kommer att visas i två delar med paus för kaffe och fika i mitten.

För att köpa medlemskap i Bioklubben kan man vända sig till antingen Filmpalatset eller Bromölla Bibliotek.

Text: Petra Horning

Föregående artikelÄkta Oktoberfest hos Hotel Fritzatorpet!
Nästa artikelBromöllas första jobbmässa för unga