Mia och Håkan Hamrin. Foto: Patrik Lundin

Näsum
Utan uppskattande kunder skulle alla tidiga mornar och sena kvällar kännas som bortkastade.

Sedan 2005 har Håkan och Mia Hamrin styrt Näsums restaurang och vägen har varit krokig som i många företag.

– Tidigare drev vi rörelse som var säsongsbetonad och det passade oss inte riktigt. När så restaurangen blev till salu så tvekade vi inte, berättar Håkan. Vi har testat oss fram till det som i dag är ett välbesökt ställe och där vi trivs att träffa kunder. Med dagens lunch, salladsbuffé, Á la carte, grillat med hemlagad mos och fika med kaffe och kaka så är dagarna fyllda av arbete.

– Det finns något för alla som vill besöka oss för att få i sig lite energi, säsongen för glass är igång med kaffe och varm sol kan man få en njutbar paus hos oss, fyller Mia i.

I restaurangen har man dragit igång med Whisky-provning med olika tema som slagit väl ut och de trubadurkvällar som arrangerats har dragit fulla hus. Nu har även Håkan & Mia startat med att göra smörgåstårtor och baguetter efter förfrågningar.

Håkan i full färd med att bereda baguetter. Foto: Patrik Lundin

Eftersom verksamheten alltid har varit inriktad på catering är det bara en utökning med att kunna ta emot beställningar på Smörgåstårtor. Catering ordnas på varm mat, smörgåstårtor, sillamackor, landgångar, baguetter, kaffe och kaka samt exotiska planka med kallskuret.

-Som en lokal aktör vill vi handla våra råvaror lokalt och då är det främst Näsums Laxrökeri samt Szabos hemchark som levererar till oss. När vi levererar julbord så är det lokal lax och köttprodukter som serveras och det känns tryggt, säger Håkan.

Just nu är vi inne i en tid då konfirmationer, studenter, morsdag och sommaravslutningar avlöser varandra. En ljus och härlig tid som gör att vi kan avlösa dig som bara vill njuta av son/dotters högtid.
– Att slippa stå och laga mat eller göra smörgåstårta ger energi över till mycket annat så alla är välkomna att beställa, fortsätter Mia.

När jag lämnar Näsums restaurang så slår det mig att deras företag ligger ganska centralt i Näsum vid genomfarten och vid ett torg, så klart att det stannar mycket turister och äter hos paret Hamrin.

Glöm nu inte att boka till Mors dag, ni som kan.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelEtt magiskt besök på Bromöllaskolor
Nästa artikelBromöllaelever prisas