Många bra frågor från eleverna blev det, allt från pengar till trick och TV.

Bromölla
INFO-Bladet var med när Peter Brynolf, ena halvan av Brynolf & Ljung besökte några klasser i Bromölla kommun.
Inititivet till detta togs av Paula Lundin som arbetar med Skapande skola i kommunen.
-Innevarande läsår har Bromölla kommun tilldelats 300 000 kr från Kulturrådet för våra elever i åk F-9, berättar Paula.

Peter Brynolf, ena halvan av Brynolf & Ljung gästade eleverna på Gualövs Skola.

– Olika aktiviteter kostar olika mycket, vilket gör att vi år hade förmånen att ha pengar över när alla elever fått ta del av bidraget. Som samordnare av skapande skola i kommunen, funderade vi både länge och väl.
Jag tog till slut mod till mig och skickade ett meddelande till Peter Brynolf från Brynolf & Ljung. ”Har du tid/utrymme för att göra ett besök hos oss i Bromölla?” Svaret var ja och planeringen tog fart.
Resultatet blev tre besök på våra skolor i kommunen – Dala Norra, Gualövs skola och Näsums skola. För att göra det lite extra spännande, var gästen hemlig ända tills han stod i dörren och knackade på.
Att elever och personal runt om på skolorna uppskattade denna överraskning gick inte att ta miste på och kön av autografsugna elever ringlade sig långa.

-Vi är oerhört tacksamma att Peter tog sig tid att besöka oss och alla skriver under på att han är varmt välkommen tillbaka, hälsar Paula.

Fakta om Skapande skola.
Alla barn och unga har rätt att få kulturella upplevelser som vidgar deras vyer, ger perspektiv och förståelse för världen de lever i och som möjliggör för dem att påverka och förändra sina och andras levnadsvillkor.
Barn och ungas rätt till kultur är prioriterat i kulturpolitiken. Skapande skola är tänkt att stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar.
Kulturrådet fördelar årligen bidrag till grundskolans årskurs F-9 för att öka elevernas möjligheter att möta professionell konst och kultur.

Föregående artikelSandviken ett sommarparadis som håller
Nästa artikelNysatsning hos Näsums Restaurang