Näsum
I församlingshuset intill Näsums kyrka en vanlig söndag, nästan. Församlingshuset gästas nämligen av Joakim Keskinen, som bjuder på en trollerishow.

Med sin låda av magi, humor, sin fräna outfit och ett glatt humör fångar han åskådarna under en cirka 30 minuter lång trolleriföreställning. Cirka 20 barn var på plats och satt som spikade på golvet och hoppades på att inte bli borttrollade.

Bild-2_cmykStämningen var lugn och tyst. Både föräldrar och barn stirrade som förhäxade på vad Joakim gjorde, i hopp om att se hur han bar sig åt men inte lyckades de.

Han trollade med saker som en cola burk där han hällde i ett fullt glas och drack sedan krossade burken, skadade den och helt plötsligt var burken nu som ny och han öppnade samma burk på nytt och hällde i ytterligare ett fullt glas.

Ett rep som ena sekunden var en lång bit och plötsligt delades den och blev sedan en hel igen. Duk genom handen som bytte färg och bollar som multiplicerade sig. Ett av avslutningstricken var att han lade tidningspapper över en flaska som en åskådare fick lov att knacka på för att se så den var riktig. Visst var den det och nu skulle burken genom henne. In i magen och ut genom ryggen. Otroligt skickligt!

Text & Bild: Diosmar Jardinez Cuervo

Föregående artikelNordöstra Skåne som turistmål
Nästa artikelSparbanken Sölvesborg- Mjällby skänker hjärtstartare till Odd Fellow logen