Bromölla
Den 11 maj höll Mats Widesjö en grundkurs i aktiehandel för tjejer. Uppslutningen var stor och kursen var mycket omtyckt.

25 tjejer var samlade på Ivetofta Sparbank i Bromölla för att ta del av Mats Widesjös grundutbildning i aktiehandel. Mats börjar med att presentera olika former av sparande, vilka typer av aktier det finns samt ger sin syn på aktiesparande.

Aktiespararnas gyllene regler lyfts fram som bl.a. menar att man ska investera regelbundet. Mats anser dock att man inte okritiskt skall följa dessa regler och han visar på andra alternativ som kan användas när man investerar i aktier.

Mats Widesjö, som är lokalavdelningens egna tekniska analytiker, visade vidare hur man analyserar börsen med hjälp av teknisk analys och den historiska utvecklingen för börsen. Det informerades också om vilka riskerna är när man handlar med aktier och Mats visade hur man planerar för att minimerar eventuella förluster.

På tisdag den 17 maj är Aktiespararna tillbaka på Ivetofta Sparbank för att ta emot IR-direktör Frans Benson från ICA Gruppen och Magnus Blixt, finansdirektör från Cellavision samt Thomas Andersson från ICA Maxi. Mats Widesjö kommer också att ge sin syn på dessa två bolag samt utvecklingen för OMXS30.

Föregående artikelKrog No 2 erbjuder förstaklassig mat och härliga vyer
Nästa artikelHumleskolans uppfinnare till final i Stockholm