Bromölla
Under våren och sommaren kommer nyöppnade Krog no 2 att visa sig från sin bästa sida. En chans att njuta av utsökt mat ute på Korsholmen, med Bromöllas vackraste miljö för ögonen, tackar ingen nej till.

Marcus Svensson har arbetat både som snickare och kört lastbil genom åren, och nu har han startat upp Krog no 2.  Tidigare drev han Bella’s Place och när han fick en chans att starta restaurang på Korsholmen tog han den genast.
– På menyn har vi dagens och a la carte, berättar Marcus. Vi tittar även på att ta fram en meny med enklare mat, en så kallad strandmeny som är lätt att ta med sig om man ska ned till vattnet, eller ta med sig som lunch till jobbet.

Bild2_cmykI restaurangen jobbar Simon Gustafsson som kock, Merita Gustafsson som kallskänka och Marcus sambo Carolina Nyberg är ansvarig för köket. I serveringen jobbar Marcus dotter, och Marcus själv hoppar in där han behövs.

–Vi har fått en väldigt bra respons från gästerna, säger Marcus. Det är bara positivt bemötande och jag tror att Bromöllaborna har saknat en restaurang som den här, där vi erbjuder god, klassisk husmanskost men även omtyckta maträtter med vår egen prägel.

Uteserveringen är redo för att ta emot hungriga sommargäster. Marcus ska också öppna upp kiosken på Korsholmen, för den som vill handla godis, läsk och äkta kulglass. På gräsmattan bortom uteserveringen har Marcus ställt upp några bord och stolar, som fritt får användas att picknicka på för den som vill.
– Vi planerar även att ha lite olika evenemang i sommar. En räkafton passar utmärkt i den här miljön, gärna med musikunderhållning till, avslöjar Marcus.

Den som är mer intresserad av kommande evenemang hos Krog no 2 kan följa dem på Facebook eller slår dem en signal!

Text: Petra Horning
Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelGod mat och trevligt umgänge lovas på Cykelfesten
Nästa artikelMats Widesjö orienterade tjejerna mot börsen