Bromölla
Den 23 maj åker fyra sjundeklassare från Humleskolan upp till Stockholm för att delta i finalen till Finn upp, en årlig tävling för unga uppfinnare och entreprenörer.

Finn upp är Sveriges största uppfinnartävling för högstadieelever. Den arrangeras årligen och drivs av den ideella organisationen Ingenjörssamfundet. Syftet med tävlingen är att väcka en innovationslust hos unga och öka det entreprenöriella lärandet. Tävlingen fungerar som så att eleverna får identifiera ett problem i sin vardag och ska försöka lösa problemet med en egen uppfinning.

Tjejerna Lina Joelsson, Enya Svensson, Linnea Sandgren och Molly Andersson har tillsammans skapat Tadder – ett enklare sätt att sova över. Taddern fungerar som en smidig övernattningsväska så att man lätt får med sig kudde och täcke i en handvändning. Det finns även en extra ficka för småsaker man behöver ha med sig.
– Vi har jobbat mycket med att utveckla vår idé på tekniklektionerna, berättar Linnea.
– Vi hittade ett problem som vi tycker behöver lösas, inflikar Molly. En Tadder kommer göra det enklare att sova över tillsammans.

Med sin NO/Mattelärare Lennart Skeppstedt och sin Teknik/Slöjdlärare Bengt Murén har tjejerna jobbat mycket med prototypen på uppfinning. Tadder är ett utmärkt exempel på att en bra, genomtänkt uppfinning inte behöver vara komplicerad för att ta sig till final.

– Vi vill också passa på att tacka kommunen och skolchefen som satsar på sådana här saker, säger Bengt Murén. Och även ett stort tack till Ivetofta Sparbank!

INFO-Bladet håller tummarna Tadder och önskar tjejerna stort lycka till i finalen!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelMats Widesjö orienterade tjejerna mot börsen
Nästa artikelNäsum får ta del av Sveriges godaste vatten