Bild1_cmyk Bromölla
Den 5:e november invigdes Bromöllas alldeles egna Kramruta framför Mosaikhuset, en symbol för värme och medmänsklighet för Bromöllaborna.

Pernilla Tomasson, kultur- och bibliotekschef i Bromölla, höll i invigningen av Kramrutan. Idén till Kramrutan lämnades in som ett medborgarförslag och det är Inger Candevi som ligger bakom dem. Den som vill ha en kram kan ställa sig i rutan, för att visa förbipasserande att en kram önskas och med lite tur kan man få en kram.

– För mig är kramrutan en symbol för värme och närhet, berättar Inger. Det är något som det behövs mer av i Sverige, så som samhället ser ut idag.

Flera förslag på kramrutans utformning lämnades in i somras och juryn utsåg Barbro Mohlin till vinnare för sitt vackra formgivningsförslag.
– Jag ville gärna ha kramrutan i naturmaterial, gatsten och sådant, berättar Barbro. För mig representerar kramrutan mänsklig värme, och det känns bra och glädjande att se mitt förslag i verkligheten.

Bromöllas vackra kramruta är en fröjd för ögat, och en vänlig kram kan öka mångas välbefinnande. Det är viktigt att visa varandra respekt och att tänka på att det är frivilligt att kramas.

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelRegelbunden tandkontroll viktigt för allmänna hälsan!
Nästa artikelLåt Måleripartner sköta ommålningen