Maria och Fredrik

Bromölla
Välkomna till Ripps i Bromölla, modehuset för Henne och Honom där butiksytan är på 600 kvadratmeter och erbjuder tio provrum.
Nu har äntligen höstens nyheter kommit in och i sortimentet till honom finns det Jeans från Lee och Wrangler, tröjor, skjortor från bland annat Oscar samt kostymer och jackor. Ett brett utbud av storlekar, allt från small upptill 10 XL. I sortiment till henne finns det allt från underkläder till ytterkläder. Varje dag säljs det jeans från det tyska märket Anna Montana vilka är specialister på byxor. I butiken finns det många tyska och danska märken.
Snart är det äntligen dags för den populära kundveckan,
3 -7 oktober, butiken kommer vara fylld av generösa rabatter och fina erbjudanden.
Välkomna att mingla med oss säger personalen och ta chansen att vinna två presentkort på 2000 kr. Under kundveckan brukar det vara så mycket folk så att de tio provrummen inte räcker till, utan vi får ta till källaren som varit butik en gång i tiden och använda de provrummen också, berättar Fredrik.

Här finns ett stort utbud av kvalitets jeans.

Fredrik och Maria har drivit butiken under tio år, innan dess var de anställda i många år. Fredrik är tredje generationen som driver butiken.
Ripps startades 1950 av Fredriks farfar Birger Ripp, därav har butiken namnet Ripps.
Maria har tidigare jobbat som hårfrisörska och Fredrik har jobbat i butik i hela sitt liv. Det blev naturligt för dem att driva och jobba i butiken när de bildade familj, det är en livsstil säger Fredrik och Maria.
Företaget har satsat på att ha ett sortiment för alla åldrar och fokuserar mycket på personlig service.
De erbjuder god kunskap och ger goda råd för passform och storlekar. En del kunder vill inte prova kläderna i butiken, men vi brukar kunna hjälpa dem ändå. Vi är duktiga på att måtta och lägger upp byxor om det behövs, berättar Fredrik.
Ripps erbjuder hemkörning av sina varor till kunder och det började de med när pandemin kom. Då ringde kunderna och berättade vad de ville ha och sen levererades det vid dörren. En del kläder skickas till kunder och Ripps skickar fraktfritt. På somrarna kommer sommargäster hit och beställer kläder som ska komma hem och sen skickas det hem till dem vid säsong. Man kan säga att det är en liten sorts näthandel, att bedriva en näthandel ligger lite i företagets framtidsplan, berättar Maria. Kunder kör mellan tio till tjugo mil för att handla på Ripps och de har handlat där i många år. Ibland kommer kunder för att sitta i den mysiga soffhörna och dricka en kopp kaffe och prata med varandra, under tiden som den ena provar kläder.

Stort utbud av skjortor.

Utöver klädsortimentet säljer Ripps doftljus och lakrits från det fina märket Lakrids By Bulow, vilket många tycker är perfekt att ge bort som present.
Ripps i Bromölla är en stor och luftig butik med ett mycket brett sortiment för henne och honom. Det är inga problem att komma fram med barnvagn eller rullator och det är lätt att hitta i butiken, allt hänger och ligger i storleksordning. Butiken har en stor och bra parkering intill.
Ett vänligt mottagande får man när man kommer in i butiken. Här erbjuds god kunskap, god service och här sätter man kunden i centrum.
Maria avslutar vårt möte med att säga att de är så tacksamma för sin personal som är så duktig.
Text & Foto: Monica Oredsson

Föregående artikelRonja och Marre vill hjälpa Er som behöver hjälp i vardagen.
Nästa artikelJonssonbolagen AB har expanderat snabbt de senaste 3 åren.