Näsum
För tredje året anordnar Näsums Byutveckling (H)julrundan i Näsum. Söndagen den 22:e november är det dags och hela byn engagerar sig i denna glada, trevliga dag!

(H)julrundan startade 2013 och blev så uppskattat att Näsums Byutveckling fortsätter anordna rundan för tredje året i rad. På två olika platser i byn kommer det finnas marknadsstånd och försäljning, vid parken Näsums Kiosk och Restaurang samt vid Matöppet. En nyhet för i år är att man har utökat med hästekipage då intresset för att åka med dessa är extra stort. Utöver förra årens nordsvenskpar med Mats Thomsson, medverkar i år även Sigvard Gustavsson med sitt par.

Möjlighet finns att åka runt till marknadsplatserna samt till konstnären Troels Kirks ateljé där man bland annat kan titta på de härliga shirehästarna målade i naturlig storlek.

Butikerna i byn kommer att ha extra öppet, liksom församlingshemmet där det finns pysselmöjligheter för besökande barnfamiljer samt kaffe och fika för dem och alla andra.  Hos utställarna, i skrivande stund är anmälan fortfarande öppen och förra året fanns det ett 40-tal på plats, kommer det finns många fina erbjudanden att ta del av under dagen, allt från mat till hantverk och julklappstips.
– I år har vi utöver det extra hästparet, en konsert i världsklass på kvällen, berättar Lena Björklund, sekreterare i Näsums Byutveckling och ansvarig för (H)julrundan. Vocal Six, en manssextett från Lund som i år besöker scener i både Singapore och Italien, kommer tillsammans med NOVAH gospelkör bjuda på julmusik.

(H)julrundan pågår mellan 14:00-17:00 och kommer att bjuda på uppträdande med körsång, och klockan 18:30 startar konserten i kyrkan. Biljetter kan köpas i affärerna i Näsum för 100 kr eller i mån av tillgång på plats i kyrkan på kvällen.
– Förra årets ca 1400 besökare visar att (H)julrundan etablerat sig som ett uppskattat evenemang., säger Lena. Och vi hoppas på minst lika många i år.

INFO-Bladet önskar Näsums Byutveckling lycka till och hoppas på en lika lyckad (H)julrunda i år!

Föregående artikelEn utflykt med luffare och glas
Nästa artikelMinnet av de Vita bussarna