Villy Nilsson i sin butik som vill att centrum i Bromölla ska leva upp

Bromölla
Lokal handel och försäljning är alltid det alternativ som ger mest tillbaka till ortens boende och föreningar samt företag.
Handlar vi hemma så säkerställer vi service för oss medborgare. En som tagit fasta på detta är Villy Nilsson som tillsammans med familjen driver Direkten Bromölla och Direkten Olofström. Han har tidigare varit drivande i Bromölla Marknad som gått av stapeln i Bromölla centrum. Även Helene Schmidt som driver Solhörnan i Bromölla är initiativtagare till det som kommer att bli en liten handelsmarknad för de som vill samlas och sälja lite till invånarna.
– Det är lördagen den 19 december som vi gör lite extra utanför våra butiker och alla är naturligtvis välkomna ner och handla. Vi erbjuder de som vill stå utanför och sälja sina varor. Det kan vara loppis eller hantverk eller liknande, kontakta mig eller Villy för medverkan, säger Helen.
Villy berättar att det även kommer en idrottsförening som grillar och säljer korv. Att det finns mycket vilja att bemöta de tuffa tiderna som råder är det ingen tvekan om och därför gäller det att ta ett aktivt val att faktiskt handla i våra butiker om vi vill ha de kvar. Köp brödet på Böckmans och parfymen hos Solhörnan, blommorna i centrum, mat på Coop och lotter och godis på Direkten. Överge stormarknader någon av de gånger ni ska handla då de säkert klarar sig ändå.
Men ett steg i taget möt upp i Bromölla centrum den 19 december och gör handlarna vissa om att ni vill ha de kvar.
Tänk på att hålla avstånd och vara rädda om varandra, alla behöver inte komma på en och samma gång då de har öppet mellan 10-14 den 19 december.
Text & bild Patrik Lundin

Föregående artikelVinslövs-Bladets stipendium är utdelat för första gången.
Nästa artikelKök, möbler och glas i egen design – succé