Gualövs damlag som i år spelar i division tre.

Gualöv
Det finns de som säger att det inte händer något i Gualöv, känns som man kan citera Brasse här ” Fel, Fel, Fel”

Gualöv är orten som blivit av med affärer, mejeri, kiosk och station. I dag slår man vakt om det som finns kvar. Skola, kyrka och idrottsförening med sin klubbstuga och vackra välbesökta fotbollsplan. Här tränade tyska proffs från tyska ligan under 70-80-talet, man arrangerade världens bästa loppis i mer än 30 år.
Trots dessa uppmärksammade händelser genom åren så har föreningen hamnat i en kris för bara något år sedan och fått kämpa med både ekonomi och fotbollslag för att lyfta.

Nu har det gått ett år med ny styrelse och ordförande Maria Smedegaard i spetsen och sakta men säkert har man kunnat trygga ekonomin. Dessutom så har Föreningens enda vuxenlag, Damerna nu tagit steget upp i tredje division. Detta efter en säsong som varit den bästa sedan damlaget startade som det kända Facebook-laget 2014.

Under 2016 har tränarna Niclas Axelsson och Mikael Ivarsson byggt upp ett lag med taggade tjejer och man slutade fyra i fyran och blev erbjudna att gå upp eftersom det var deras tur. Nyheten om Gualövs deltagande i trean har gjort att det ansluter fler spelare till laget samt att hela föreningen lyfts av framgången med laget. Ännu har endast ett par träningsmatcher spelats men man kan redan nu se att detta laget blir kvar i trean även nästa säsong.

Gualövs gymnastik och idrottsförening har sedan i fjol även satsat på ungdomsverksamhet med barngrupper i fotbollskul varje torsdag och nu startades det barngympa för de riktigt små.

Det verkar som att Gualövs invånare har mycket att se fram emot, matcher med korv, fika och kaffe, valborgsfirande, sommarfest, kul i lov med fotboll, filmkväll och luciafirande.
Ordförande Maria bjuder in de som är intresserade av att vara aktiva i föreningen att höra av sig då många aktiviteter bygger på frivilliga krafter. Även ett tack till sponsorerna vill Maria förmedla.

-Utan våra sponsorer hade vi inte kunnat ha verksamheten i gång, hälsar Mia.

Lycka till i trean!
önskar INFO-Bladet

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelGemensamt intresse ledde till affärer i sten
Nästa artikelBromölla får återigen en bilbesiktning på orten