Evelina, Cilla, Carola och Helen.

Bromölla
Helene Schmidt satsade på eget företag och nu har hon varit verksam i mer än 30 år, det ska hon fira.

Det var när Helen arbetade på Ifö-verken som hon kom på idén att hon skulle satsa på en solarieverksamhet i centrala Bromölla. Så blev det och alla vet att för trettio år sedan var solarium mycket populärt. Eftersom hennes intresse var smink så dröjde det inte länge förrän hon även började sälja dofter och smink i butiken. Platsen var hörnan Tunnbygatan / Storgatan och ytan var cirka 70 m². Redan på den tiden så fixades det naglar i butiken och med den populära hälsokosten som smög sig in på hyllorna blev det ganska trångt i lokalerna. Efter att SE-banken stängde sitt kontor kom det sig att Helen och dåvarande ägaren av fastigheten, Christer Fornell började att diskutera. Det blev en kort betänketid så togs beslutet att verksamheten skulle flytta till den nya hörnan Folketshusgatan/Storgatan.
Det har blivit 15 år i denna lokal och från början var det samma utbud som tidigare men genom åren har det så klart förändrats. – Vi gör mycket fler behandlingar nu eftersom jag, Carola, Evelina och Cilla utför behandlingar inom naglar, make-up och hår, berättar Helene.

Cilla hjälper en kund.

Vi har tagit bort våra Solarium men vill man bli brun så är vårt spraytan ett kanonbra tips. Här kan du få en vacker färg som man önskar inför tex. balen eller festen som stundar.
Det har blivit lite plats över som det finns planer för också men det är inte klart, så det berättar jag senare, skrattar Helene.
Mosaik, som är en ny butik med inredning startade hon i december 2015 och den ligger vägg i vägg med Hårstudion. Här kan man köpa det senaste inom inredning för hemmet och varför inte testa på våra härliga kryddor från Nicolas Vahé eller Emmas skorpor.

Cilla som startade sin hårstudio för 15 år sedan är numera anställd av Helen men sköter salongen som vanligt. Dessutom samarbetar man mycket inför bröllop, studenter och andra tillfälle då make-up samt håruppsättningar är aktuella. Cillas hårstudio säljer allt du behöver för håret med inriktning på kvalité.
– Jag gillar att kunna ge kunden service och att de får de produkter som de behöver, säger Cilla.

Vad är hetast inom hår just nu?
Det är absolut skägg, svarar Cilla blixtsnabbt. I dag trimmar och klipper vi många som har skägg och säljer mycket olja, schampo och balsam för skägg samt rakknivar och skäggkammar. Man tar sig tid att få ett snyggt skägg som man sen vill ha skött ordentligt.
I salongen säljer vi det kunden behöver då kunderna efterfrågar något speciellt så kan vi råda de rätt, det ingår i vår utbildning att hela tiden uppdatera sig på produkter, säger Cilla.

Makeup från MeMeMe som säljs i butiken.

När och Hur kommer ni att fira era jubileum?
Datum för den stora dagen blir den 28 september. Cillas hårstudio kommer att ha öppet och visa upp lite produkter samt styla lite kunder. I Solhörnans regi kommer vi att ha massor av rabatter samt erbjudande hela dagen. På kvällen kommer vi att bjuda på lite gott från Bogrens delikatesser samt lite gott att dricka. Ni kommer att träffa Sandra från den nya uppstickaren inom Make up MeMeMe som säljs i vår butik redan nu. Det blir tävlingar med fina vinster och framförallt en trevlig kväll att mingla lite

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelAvkopplande och uppiggande. Ovärderlig och intelligent
Nästa artikelSnart är det skördefest i Olofström!