Olofström
Skördedagen planeras av representanter från samtliga förvaltningar och helägda kommunala bolag. Detta är alltså ett samarrangemang mellan Olofströms kommun, Olofströmshus AB, Olofströms Kraft AB och Olofströms Näringsliv AB. Den 30 september är det dags.

Syfte:
I år firar Skördedagen 20 år! Och precis som tidigare år är detta ett arrangemang inom ramen kommunens arbete med hållbar utveckling och Agenda 21. Precis som Medvindsmässan, fokuserar Skördedagen på kommunens vision om att Olofström skall vara en attraktiv plats där människor, teknik, kultur och natur möts i ett samspel som skapar förutsättningar för såväl utveckling som trygghet och omtanke. Invånare och näringsidkare ska uppfatta Olofström som en välkomnande och framåtsträvande kommun där möjligheter till utveckling och inflytande är goda. Olofström ska vara en plats som våra besökare återvänder till.

Bakgrund:
Bakgrunden till Skördedagen är att man från kommunens sida önskade en dag där det lokalt odlande stod i fokus, samtidigt som miljöfrågorna lyftes fram. Genom åren har det bland annat inneburit information om olika kommunala projekt på miljöområdet, lokalt hantverk och mat i massor. Lokala föreningar brukar också delta med olika typer av aktiviteter och information.

Utställare:
I år har Skördedagen ett 50-tal utställare på plats. Många av utställarna återkommer varje år samtidigt som det brukar tillkomma några.

Text: Madeleine Kidell
Bild: Pixabay.com

Föregående artikelFrån sol till hälsokost och behandlingar på 30år
Nästa artikelBellevuefestivalen, nyheten för i år