Över 130 utställare på årets UF Mässa.

Ronneby
INFO-Bladet besökte årets regionala UF-mässa, Ung företagsamhet. Här får ungdomar från olika skolor runt om i Blekinge och Brömölla visa upp sina affärsidéer och spännande produkter.

I år var det rekord med över 130 utställare och 300 elever. Mässan ägde rum på Blekinge Convention Center i Ronneby. Här hölls även en mässa som riktade sig till alla som var nyfikna på att starta eget, som arrangerades av NyföretagarCentrum.

Det hade samlats mycket folk i mässhallarna inför invigningen av mässan med Blekinges landshövding Berit Andnor Bylund. Efter invigningen var det dags för prisutdelning. Priset för Årets Affärsplan gick till tjejerna i XCUT UF, Angelica Svensson, Linnea Töregård och Josefine Bellerström från Karlshamn. De presenterade sin kniv med skärbräda i ett, en innovativ lösning. Priset för Hållbart Företagande gick till killarna från GreenSocks UF, från Karlskrona som presenterade sina strumpor. Beroende på vilka strumpor du väljer att köpa, stödjer du olika organisationer.

På mässan ser vi många kreativt uppbyggda montrar som är väldigt inbjudande. En av dem är The Jamesons UFs monter där man kan lyssna på lite musik och träffa Ida Ivarsson, från Karlshamn som berättade om deras affärsidé. De säljer helhetslösning av musikunderhållning till olika evenemang och fester. Även längre in i mässhallarna stöter vi på Kalasklarts monter, från Karlskrona som erbjuder en tjänst som liknar Linas Matkasse. Skillnaden är att de säljer kalaspaket med diverse artiklar till barnkalas med olika teman. Praktiska vattenflaskor gjorda av silikon kan man köpa hos Space-UF. Hos NaturalTea UF träffade vi Annie, Alexia och Amanda som presenterade sina hälsosamma teer som ger välbefinnande.

Listan kan göras lång på alla kreativa och intressanta lösningar, så det var en minst sagt intressant dag. Vi önskar alla unga företagare ett stort lycka till i framtiden med sina företag

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelFörsta maj blir det åka av
Nästa artikelJag blir nog aldrig bjuden dit igen