Glada förväntansfulla politiker
Glada förväntansfulla politiker. Foto: Peter Lennartsson

Bromölla
Bussresans syfte är att inspirera beslutsfattande politiker till att diskutera fram bra och viktiga och beslut gällande våra kulturhistoriska pärlor som finns i Bromölla kommun!

Numera kulturutbildade politiker.
Numera kulturutbildade politiker.

Arrangemanget är ett led i Sveriges Hembygdsförbunds 100- årsjubileum, som har det nationella temat landskap. 30 politikerna och tre tjänstemän matades med information om vad som har hänt i vår kommun och om vad som inte borde ha hänt.
Mia Persson Fröjd guidade Ifötorget historia medan Bo Ferm guidade Skräbeåns historia med alla dess Möllor. Torgils Svensson guidade Näsums historia som utbringade många skratt, som till slut ledde till skattjakt i Västanå gruva. kärleken till våra kulturhistoriska pärlor har nu väckts till liv och inte minst så blev samtliga deltagare tilldelade en goodiebag med information om Bromölla kommun.
– Det råder ingen tvekan att intresset var stort bland politikerna och det glädjer oss oerhört mycket, säger Pia Sanders på Skånes Hembygdsförbund. Hon gläds med Hembygdsföreningarna i Bromölla kommun.
Resan var ett samarbete mellan Bromölla Kommun, Ivetofta hembygdsförening, Näsums Hembygds och Fornminnes Förening och Byträffen.

Skattjakt i Västanå gruva.
Skattjakt i Västanå gruva.

Text & Bilder: Peter Lennartsson

Föregående artikelStäd- och byggföretag expanderar verksamhet
Nästa artikelNär vikingatiden blev medeltid och kristendomen kom till Lister