Memeth i full gång med att rengöra en kunds bil. Foto: Patrik Lundin

Bromölla
Han kom från Syrien till Sverige för tre år sedan och bestämde sig för att först klara språket och sedan skaffa jobb för att kunna försörja sig.

INFO-Bladet träffar 25-åriga Mehmet Idriss som driver den nya biltvätten på Nyängsgatan 10, alldeles intill motorvägen. – Jag är billackerare i grunden och har sedan många år tillbaka arbetat med bilar och tvätt samt polering i mitt hemland.

I april startade Memeth sin firma med ett par vänner, Leffe och Georgios. Tanken är att kunna få en meningsfull sysselsättning för en handfull människor som kan ta ett steg in på den svenska arbetsmarknaden.

– Hos oss är belöningen glädjen att kunna behandla kunders bilar så att de är supernöjda när bilen ska hämtas. Vi gillar att tvätta och få ett bra resultat. Man arbetar med teknik som gör att bara svanen-märkta produkter används. Kunden kan välja helt fritt mellan våra paket. Allt börjar med en handtvätt och kan sen byggas på med allt inom klädsel, motortvätt, polering, vaxning och lackskydd.

Mehmet berättar att han gillar mötet med människor och hans sociala kompetens sitter i att han gärna pratar med de han träffar. Ett utmärkt tillfälle att ta språket till sig i vardagen. Det har gjort att han har ett stort kontaktnät som gillar hans positivitet. Detta innebär att det är enkelt att kontakta MLG som företaget kallas även per telefon. – Alla är självklart väldigt välkomna ner och träffa oss direkt också, fyller Memeth i.

När kunderna väntar på sina bilar så bjuder vi på en kopp kaffe i vårt fikarum där man har full kontroll över vad som händer med bilen. Vi har även avtal med företag som låter de anställda köra in bilarna hit för tvätt och sedan fakturerar vi kunden.

Passa på att använda våra introduktionspriser då kan du få din bil handtvättad för endast 99 kronor.

Mehmet hälsar alla välkomna till MLG Båt & Biltvätt.

Lycka till önskar INFO-Bladet!

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelBromöllaelever prisas
Nästa artikelBromölla skrot och containerservice AB