Roger Andersson och Henrik Lindekrantz. Foto: Patrik Lundin

Bromölla
Bromölla Transport köper Hans Anderssons verksamhet i Sölvesborg och samtidigt bildar man Bolaget Bromölla Skrot och Containerservice AB. Affären genomfördes den 19 april 2017.

Bakom företaget står Bromöllakillarna Roger Andersson och Henrik Lindekrantz. Roger började på moderföretaget i Bromölla i mitten på 80-talet.

– Sedan 2014 har vi kört alla transporter åt Hans Andersson i området och därefter frågade de om vi ville ta över hela deras verksamhet i Sölvesborg, berättar Henrik.

– Ja det blev flera veckors funderande och när beslutet väl togs så var det bara att köra på. Vi har i dag 8 lastbilar igång där vi själva är chaufförer och det hoppas vi kunna fortsätta med. På kontoret finns kompetent personal som sköter allt som ska göras inom denna branschen, fortsätter Roger. Självklart är det vi som styr företaget med våra medarbetare och vi har mycket på gång.

– Vi kan handla med många olika aktörer då vi inte tillhör någon större organisation och det kan säkert vara till vår fördel. Lättare att komma överens och närheten förenklar.

– Detta köp har redan gett ett par nya arbetstillfällen men vi vill mycket nu och planerna är många så det kommer att gå mycket energi på att utveckla verksamheten. Vi har gott om kunder som vet att vår service är hög. Ibland kanske så att man levererar lite för snabbt och nästa gång när man behöver vänta en dag så blir det för lång tid.

– Vi har även funderingar och redan arbete igång för att styra om verksamheten på gården bland våra containers och här vill vi framförallt arbeta med lösningar som genererar minskad miljöpåverkan. Det kan vara miljön för omkringboende men även för våra anställda som ska sköta det. Bullerdämpning prioriteras och målet är att flytta om arbetsuppgifter på gården innan man kan bygga in visst arbete i hallar.

Man tar hand om allt avfall som tänkas kan. Returpapper, metallskrot, farligt avfall, trä mm.

Företagets containerpark.

Företaget har egen sortering av ”blandade” containers, detta är mycket populärt när man rensar ur källare och gamla hus. Självklart får man inte slänga farligt avfall i densamma. Ofta går grannar ihop om container för vår-sysslor i trädgården och då slänger man endast grönt och trädgårdsklipp.

Det finns både öppna och stängda containers som man kan använda. Många företagskunder kan ha täckta containers eftersom de då kan stå utan att fyllas med vatten. Även lastflak kan ställas ut för att lättare kunna lasta i.

Kontakta Bromölla Skrot & Containerservice.

INFO-Bladet önskar Roger och Henrik lycka till med sin storsatsning.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelBilar som hobby och försörjning
Nästa artikelNär livet förändras och assistans behövs