Bromölla
Tunnan är en fritidsgård som har fyra begåvade fritidsledare, Carina Berg, Jenny Ahlgren, Elvin Jakus och Kalle Rickard Johansson. Hos Tunnan bedrivs det turneringar av olika slag, event som till exempel att åka till Liseberg, Ullared med mera. Här finns det pingisbord, musikrum, fotbollsspel, massagebord, tjejrum, filmrum och mycket mer.

DSC_1223-cmykTunnan ligger till vänster om Komvux och intill Humleskolan i Bromölla. Deras huvudmål-grupp är 12-16 år. Tunnan har en kiosk som används väl av besökande ungdomar. I kiosken kan man hitta allt från godiklubbor till panpizza. Kiosken hos Tunnan har ett unikt sätt att drivas på.

Det är att varje besökare som kommer till Tunnan, om de vill och har ett så kallat “Tunnankort”, kan anmäla sig till att vilja stå i kiosken. Där får de sen stå antingen själva eller med en kamrat. I ca 3 timmar håller de i försäljning samt utlåning av materiel som till exempel en Xbox-kontroll.

DSC_1240-cmykNär deras skift är över städar och diskar de undan efter sig sedan byts det kioskpersonal. När man står i kiosken får man två så kallade “kioskpoäng”. Med dessa poäng man samlar på sig kan man gratis åka med Tunnan på deras event som till exempel för att kolla på bio och äta pizzabuffé. Med Tunnan kostar det 5 kioskpoäng eller så betalar man ca 200:- kontant ur egen ficka. På så sätt får en ungdom tidigt testa på hur det är att ta ansvar, hålla sig sysselsatt samt vara social och synas.

Under kommande sportlov kommer Tunnan bedriva Hopp och Lek i Tianshallen Bromölla och Innebandyturnering i Olofström.

Text & Bild: Diosmar Jardinez Cuervo

Föregående artikel1 miljon kronor donerat till Lions Forskningsfond
Nästa artikelPN Golv och Kakel satsar på ny butik