Åke, Wilmer och Kalle.

Bromölla
Kalle Karlsson är killen som ger till de som behöver det mest. Ett hjärta så stort som få kan skryta om.

Med en pappa som är entreprenör och en vän till familjen som drabbades av cancer kom Kalle fram till att han absolut ville göra något för att hjälpa de som drabbas av cancer. På frågan varför så kommer svaret klockrent från Kalle.

– Jag har det själv så bra att jag tycker att hjälpa andra är det jag vill göra.

Genom olika insamlingsinsatser har Kalle och pappa samlat in över trettiotusen kronor som lämnats över i en större insamling till cancerfonden. Denna gången startade det med att Kalles pappa, Tony köpte ett par 4-sitsiga cyklar och menade på att Kalle kunde ha det som sommarjobb att hyra ut de.

– Då sa jag att om jag ska göra det så vill jag att av de 50 kronor det kostar att hyra cykel så vill jag skänka 40 kronor till barncancerfonden. Jag kan ju cykla när jag vill så att ge andra den möjligheten att få prova på att cykla och samtidigt få ett bidrag till Barncancerfonden är roligt.

Kalle är även en fena på att teckna fina konstverk. Fritt ur minnet kan han rita en bil med alla detaljer och former. Detta är även en möjlighet att bidra om man vill köpa en fin tavla.

I skrivande stund har Kalles mål inte infriats men han kämpar och uppmanar alla att hyra eller skänka pengar så att han den 30 juni kan lämna över 20 000 Kronor till Barncancerfonden. Detta kommer att ske på Bromölla Marknad den 30 juni.

På Bromölla Marknad kommer Kalle finnas med sina cyklar och med familjens bil som är gjord i temat Scooby Doo. En fantastisk skapelse som även denna hyrs ut för rundor till student, examen eller liknande evenemang.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelFull fart med orienteringsklubben BroSö OK
Nästa artikelVi testar campinglivet