Medlemmarna i klubben Pinnagas Moppers ser fram emot årets första maj runda.

Pinnagas Moppers arrangerar varje år en runda som består av mopeder och folk som gillar mopeder!

Pinnagas Moppers grundades vintern 2014 och är klubben för entusiaster som har mopeder som största intresse. Målet är att arrangera små rundor med jämna mellanrum och varje år har dom slagit nya rekord i antal deltagare som hänger på under rundorna. Förra årets första maj runda resulterade i att hela 130 stycken personer deltog med sina ekipage.

Snart är det dags igen, onsdagen den 1 maj kl 10.00 kickar dom igång. Rundan börjar med en kortege som startar från Din-X som är samlingspunkten. Hit hoppas Bo Alm och de andra från klubben att folk ska komma och ta del av. Kortegen fortsätter sedan genom centrala Bromölla.

Alla som kör moped från den förra generationen, eller har det som intresse är välkomna att delta mot att man betalar en liten avgift på 50 kr.

– Vi har i år höjt avgiften med en tia, men i gengäld har vi en nyhet. Längst med vår runda kommer vi göra ett stopp vid Qvarnamuseumet i Flackarp som ligger mellan Österslöv och Ekestad där man kan titta på gamla veteranmopeder och motorcyklar. Både Husqvarnas egna märken men även modeller från bland annat Tyskland, England och USA. Detta hoppas vi ska bli uppskattat. Inträdet till museet ingår i den avgiften man betalar när man deltar i rundan, berättar Bo.

Rundan går från Din-X, Österslöv, Ankelstorp, Oppmanna, Bäckaskog och vidare tillbaka mot Bromölla.

Grabbarna i Pinnagas Moppers vill även slå ett slag för Camilla Björkman och hennes familj på Din-X. På Plats kommer dom ha korvgrillning. Allt överskott av försäljningen går till cancerfonden.

– Klubben har varit nöjda med antalet deltagare tidigare år och att det blivit en så uppskattad tradition. Det är mycket jobb som ligger bakom evenemanget med förberedelser och efterarbete, men det är det värt. Det hade givetvis varit ännu roligare om vi fick med oss fler tjejer som kör moped, men det ökar för varje år, säger Bo.

Vi hoppas på vackert väder den första maj och önskar Pinnagas Moppers lycka till.

Text & Foto: Daniel Sverkersson

Föregående artikelNationalparken på Lokstallarna gjorde succé
Nästa artikelKunskapsdag för pensionärers vardag