Bromölla
Snart är det dags för 11-åriga Tyra Sandberg från Bromölla att inta scenen och vara med i Underhållningspatrullens teateruppsättning av Trollkarlen från Oz sätts upp i Kristianstad i höst.

Tyra har erfarenhet av teaterns värld sedan innan, med en roll i musikalen Annie, där hon spelade ett av barnhemsbarnen. I Trollkarlen från Oz ska hon spela en Lilleputt, en liten person som bor i landet Oz.
– Tyra har alltid älskat att sjunga, dansa och spela teater, berättar mamma Lisa Sandberg. När hon var liten hittade hon på egna teatrar och spelade upp hemma.

För Tyra och hennes kompisar i barnensemblen är det träning fyra dagar i veckan som gäller. Många av dem känner varandra sedan musikalen Annie, och de stöttar och peppar varandra under träningarna.
– Det är roligt att träffa sina kompisar och att dansa och sjunga på träningarna, säger Tyra. Första föreställningen är alltid pirrig, men efter 3 minuter så försvinner nervositeten.

Barnensemblen är uppdelad i två grupper, och spelar hälften var av de 33 föreställningarna. Det är intensivt men samtidigt en rolig och bra erfarenhet.

Hur har du förberett dig inför din roll?
– Jag har tittat på filmen Trollkarlen från Oz, men den var inte så rolig och ganska gammal, svarar Tyra. I musikalen sjunger vi olika låtar, så jag övar mycket på att sjunga.

Har du någon drömroll?
– Att ha huvudrollen i en musikal, ler Tyra.

Har du några tips till andra som vill spela teater?
– Att tro på sig själv, säger Tyra. Och att en audition inte är så farlig, även om man är nervös innan.

Biljetter till Trollkarlens från Oz kan köpas på Underhållningspatrullens hemsida.

INFO-Bladet önskar Tyra stort lycka till!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelBro-Möllan är nu förevigad
Nästa artikelNy fritidsgård för funktionshindrade