Bromölla
Under hösten kommer Drejarens Dagcentral förvandlas till en fritidsgård varje torsdagkväll mellan 17:00-19:00, speciellt riktad till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar.

Idén till en fritidgård för personer med funktionsnedsättningar kläcktes mellan Charlotte Söderlund, ordförande för FUB, och Ann Malmberg, lärare i specialpedagogik på Furulundskolan i Sölvesborg.
– Egentligen är det mer som en fritidsklubb, säger Charlotte. Idag finns ingenting sådant i Bromölla för personer med funktionsnedsättningar. Tanken är deltagarna ska få göra olika fritidsaktiviteter som måla och spela musik och bara umgås.

Eleverna på Barn- och Fritidprogrammet på Furulundskolan i Sölvesborg håller i fritidsgården tillsammans med sin lärare Ann.
– Det är ett bra tillfälle för eleverna att lära sig på riktigt, säger Ann. Vi förlägger en del av vår kurs här, och i skolan har de planerat olika aktiviteter som de ska hålla i, som dans och teater, disco och spela spel.

Fritidsgården drog igång den 10 september, och på plats fanns eleverna Hanna Klasson, Julia Olsson, Sebastian Svensson och Casper Wernersson.

Vad tycker ni själva ska bli intressantast med fritidsgården?
– Det ska bli kul att anordna aktiviteter som dessa i Bromölla, svarar Casper och Hanna håller med.
– Det är bra att få arbeta praktiskt med det vi lär oss, säger Julia. Och att träffa nya människor!
– Min grupp har planerat att hålla i teater, som passar alla, berättar Sebastian. Det är roligt att få känna på verkligheten.

Det är gratis att besöka fritidsgården, alla är välkomna på en rolig kväll och på plats finns det fika till självkostnadspris. Fritidsgården har öppet varje torsdag hela hösten, med undantag för vecka 44 då det är uppehåll.

INFO-Bladet önskar eleverna från Furulundskolan stort lycka till och hoppas att många ska ha roligt på fritidsgården!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelTyra besöker landet Oz
Nästa artikelStorsatsning på fibernät i Bromölla kommun