Borres teckning ”Amerikakaffet”.
Tingshuset berikade utbudet med konstutställningar under Kulturkalset. Ljuskonstnären Carin Pleininger visade vattenbalett vid domarskranket i tingshuset. Nya Borre Museum visade teckningar i färg och vykort.

Vattenbalett vid domarskranket.

Konstnärliga aktiviteter ökar i Tingshuset. Utöver arkitekten Gunnar Asplunds egna konstnärliga små egenheter i byggnaden huserar utställningar i Hörviksrummet och Nya Borre Museum. Mer aktiva och vardagliga tilldragelser är musikskolan och en och annan borglig vigsel.
Aktuell utställare i tingshuset under kulturkalaset var, Carin Pleininger, ljuskonstnär och innovatör.  Carin har genom åren lyst upp med sin konst på platser som Marimuseet i Karlskrona och ”Metropolis by light” i Malmö. Med filmstjärnan och simmerskan Esther Williams som förebild visade Carin Pleininger en ljussatt vattenbalett, vid domarskranket, i den fria konstens tecken.

Borre-vykort

Nya Borre Museum ”testöppnade” med Öppet hus under Kulturkalaset. Temat var teckningar i färg och vykort. Färg är fascinerande och Borres samspel med ljusa färgtoner i samma nyanser förstärker möjligheterna för variation och form i teckningarna. Vykortens färger är mer poängterande och framhävande, passande för vykortets mer begränsade yta.

Text & Foto: Ingvar Jagestad
Föregående artikelUF Företag uppmärksammar könsstympning
Nästa artikelMysig höstmarknad i gamla skolan