Det har varit den årliga höstmarknaden i Tararp och Nötabrånes bygdeförening.
Det var ett 15 tal försäljare som sålde bland annat hantverk, smycken, kakor med mera. Bygdeföreningen hade även lotteri och försäljning av korv med bröd, våfflor, kaffe, glögg med mera.

Fint hantverk lockar kunder.

Nötabrånes skola byggdes 1874 och användes som det fram till 1955. Tararp och Nötabrånes bygdeförening bildades 1965 och 1967 flyttade de in den gamla skolan. För 10 år sedan var höstmarknaden en julmarknad men för 4–5 år sedan ändrades den till höstmarknad för att inte krocka med allt annat som händer inför jul. I år kunde man boka plats från september men redan i augusti hade hälften bokats upp av återkommande försäljare. Så det märks att det är en populär och omtyckt marknad. Det var många försäljare som var tillbaka i år men även några nya ansikten.

Blommor till försäljning till förmån för sjuka barn.

En av Korpadalsskolans klass med femmor stod och sålde hembakta kakor på marknaden för att samla in pengar till sin klassresa. Var de ska åka är inte ännu bestämt. ”Blommorna” som de kallar sig är 3 kvinnor som heter Lena Bengtsson, Lena Johnsson och Anita Truedsson. De har stått på höstmarknaden i ca 10 år. De säljer blommor där inkomsten går till sjuka barn på sjukhus i södra Sverige. De köper presenter för pengarna och ger till barnen. Höstmarknaden är mysig och det är god stämning där man märker att många känner varandra. Man förstår varför många vill återvända år efter år.

Text & Foto: Veronica Palmgren
Föregående artikelVattenbalett och vykort i tingshuset
Nästa artikelBK Revansch boxare i internationella HSK BOX CUP