Medarbetare med några av de 8000 bollar som säljs årligen. Fr.v Tobias Johansson, Helena Hult och Ellen Eriksson.

Sölvesborg
Fler och fler klubbar nöjer sig med en serviceshop. I det läget är det onekligen en stor tillgång för medlemmarna i Sölvesborgs Gk att ha en s.k. ”on course shop” med sitt breda sortiment samt dessutom fördelen av en Golf Store Studio.

Sölvesborgs Golfshop ingår i samarbetskedjan Golf Store, etablerad 1973. Golf Store startades av ett antal svenska pron och har idag vuxit till 197 butiker i sex länder, varav 99 i Sverige. Golf Store säljer alla traditionellt kända produkter, men har också en del egna märken, som Black Owl och Future för juniorer. Alla medlemmar i Sölvesborgs Gk finns i butikens kundregister, det är bara att anmäla sitt intresse för bonuskortet. Bonus som ger en rabatt på mellan 4 och 7 % beroende på antal bonuspoäng.

Försäljningsytan är på ett plan och ger ett öppet intryck bland de ca 700 olika produkter/artiklar som finns i sortimentet. Storsäljare, antalsmässigt, är golfbollar och peggar med 8000 resp. 35000 i årlig försäljning. Bäst sålda drivers under 2017 har varit Cobra och årets volymmässiga överraskning den stora åtgången av paraplyhållare. På frågan om den mest unika produkten, får vi reda på att en doftspray med namnet Sniffe finns i sortimentet.

Ungefär 85 % av kunderna kommer från hemmaklubben. Resterande 15 % kommer från närliggande klubbar. Enligt de externa kunderna själva, besöker de butiken tack vare det breda sortimentet. Restaurangens gäster, som många gånger inte är golfare, kommer ibland in och köper presenter till golfspelande vänner.

Vilken pryl uppskattas mest av kunderna? – Det är utan tvekan puttern. De kunder som har nyinköpt putter kommer gärna till shopen och berättar hur nöjda de är med köpet.

Vilken är den billigaste respektive dyraste prylen? – Billigast är en peg för 2:-. Dyrast är en el-vagn av märket Motocaddy, som betingar ett pris på 8495:-

I Golf Stores katalog rekommenderas Custom fitting, hur har det slagit? – Ca 75% av kunderna som köper järnklubbor väljer denna ”skräddarsydda” variant, såväl medelgolfare som elitspelare. Speciellt långväxta spelare tycks uppleva en gynnsam förändring men även de flesta uttrycker lovord om sitt förbättrade järnspel.

Avslutningsvis och vi närmar oss jul, vad blir årets golfjulklapp? – Personliga logobollar och ranchkort.

Text & Bild: Ingvar Jagestad

Föregående artikelNya Suzuki Swift erbjuder extra allt
Nästa artikelSabri öppnar frisörsalong i tidigare frisörlokaler