Sabri hjälper en kund.

Bromölla
Vi träffade Sabri Kadro, ursprungligen från Kurdistan som efter flykt från kriget slutligen bosatte sig, tillsammans med sin familj i Sverige. Han har flera års erfarenhet inom yrket som frisör och precis som sin far, fortsätter han i samma spår.

Från början är Sabri från Kurdistan, som är en provins till Iran. Han har jobbat som frisör i tjugofem år och yrket tog han efter sin far.
Hela familjen, som består av hans fru och deras tre barn flyttade till Sverige för nästan tre år sedan, barnen går i skolan och hans fru studerar, men resan dit var lång. Han berättar att hela familjen bodde i Dubai och även där jobbade han som frisör, men efter oroligheterna kom tvingades dom till flykt genom bland annat Turkiet och Grekland, senare Malmö, slutligen Bromölla.

Nu startar han sin egen salong och då han tidigare fanns som BromöllaFrisör hade han många kunder från Bromölla. Han hälsar nya såväl som gamla kunder välkomna igen.
Sabri berättar att det är många som kommer till honom för att klippa sig, däribland många svenskar och det är bara positivt för att bli bättre på språket då han tycker det är viktigt att kunna svenska. Han klipper i genomsnittet cirka tio till femton personer per dag, han har ett brett verksamhetsområde då han klipper folk i alla åldrar, både män, kvinnor och barn, färgar hår och trimmar skägg.

Vi på INFO-Bladet önskar Sabri ett stort lycka till med sin nya verksamhet i lokalerna på Tians väg 18A i Bromölla!

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelVar köps det 8000 golfbollar? Jo, i golfshopen på Sölvesborgs Gk
Nästa artikel”Dagg-Patrullens” möte med Älmhults Golfbana