Sölvesborg
Nu när våren närmar sig med stormsteg är det många som tar tag i säsongens planteringar i hem och trädgård. Flora Persson by Therese i Sölvesborg uppmärksammar detta stort.
När vi pratar med Therese Persson, ägare till blomsterbutiken, berättar hon att det upplevs som att Sölvesborgarna är duktiga på att handla lokalt. Hon märker också att försäljningen i sin butik går bra. Hon vill trycka extra på att det är viktigt att fortsätta handla lokalt för att handel föder handel och därmed kan erbjuda kunder ett ännu bredare utbud.
Therese säger att dom förutom blombud, även har hemleverans av butikens varor.
Exempelvis växter, snittblommor, fröer, kryddor, jord, näring och redskap. Hemleverans är något dom erbjuder till alla som är boende i Sölvesborgs och Bromölla kommun.
Dom har märkt en ökad efterfrågan av just hemleveranser och beställningar nu i denna rådande situation.
Therese nämner att kunder gärna vill komma till butiken på bestämda tider. Det dom kan erbjuda just nu är att man kan komma dit och shoppa innan butiken öppnar om dagarna, så länge man ringer och bokar tid med dom innan. Detta är bra för de som exempelvis finns i riskgrupper och inte vågar utsätta sig i onödan.
– Något som ökat och blivit populärare med åren är tjänsten att vi planterar hemma hos våra kunder, berättar Therese.
I skrivandets stund har dessutom butikens utemarknad öppnad och den växer fram med massor av vårfint till hem och trädgård. Penséer, eucalyptus, fritillaria, fikonträd, citronträd, olivträd, påskliljor krukor, inredning och mycket mer. Här passade vi på att ta lite bilder för inspiration till er läsare.
Therese avslutar med att nämna att man gärna får följa dom på Instagram och Facebook där dom uppdaterar och visar vårnyheterna:
“Floraperssonsblommor”.
Välkomna in till Flora Perssons i Sölvesborg!
Text & Foto: Daniel Sverkersson

Föregående artikelTryggaKliniken Bromölla – Trygga händer med stor kompetens
Nästa artikelI det enkla bor det vackra