Ida Silvare och delar ur hennes läkarteam.
Bromölla
Tiden går snabbt och TryggaKliniken Bromölla är nu inne på sitt sjätte år med full vårdcentralverksamhet.
Tillväxten går spikrakt uppåt och den senaste rekryteringen medför att man stolt kan erbjuda hela 6 fasta läkare i teamet. Tittar man på branschen överlag så sticker de verkligen ut. Det är imponerande med tanke på att då det öppnade 2014 fanns det endast 1 läkare, 2 disktrikts sköterskor, 1 undersköterska, 1 fysioterapeut och 1 sekreterare på plats. Idag är man totalt 45 anställda och då ska man inte förglömma deras fina gymverksamhet som sysselsätter ytterligare ett 20-tal anställda.
– Att ha flera fasta läkare är tyvärr ovanligt på många vårdcentraler idag. Ofta tvingas man ersätta tjänsterna via bemanning, säger Verksamhetschef Ida Silvare.
– Detta gör att vi är mycket stolta över att ha detta fasta team som trivs hos oss och gör att också patienten känner sig trygg. Patienten får ofta träffa ”sin” läkare när de kommer tillbaka.
Vad beror det på att Ni har lyckats locka läkare till Er?
– Först och främst för att locka dem till oss är nog att vi har fått en hel del utmärkelser och därigenom gjort oss ett namn som en arbetsplats man blir nyfiken på. Vårdpersonal inom olika yrkesgrupper hör ofta av sig och efterfrågar arbete hos oss vilket är väldigt roligt och ett gott betyg. Senaste rekryteringen vi gjorde hade jag över 100 sökande till! Anledningen till att man vill stanna hos oss tror jag är att vi erbjuder en god arbetsmiljö med kollegor som hjälps åt och har en samsyn kring vad vi står för. Vi står för kvalitet, service och gott bemötande. Glada medarbetare ger glada och nöjda patienter. Nöjda patienter ger ringar på vattnet och det är orsaken till att vi fortsätter växa nu även 6 år efter öppnandet.
Och visst är det så att patienterna verkar trivas alldeles utmärkt på TryggaKliniken. Fantastiska 7500 personer är idag listade på TryggaKliniken vilket talar sitt tydliga språk. Och fler lär det bli då teamet nu är förstärkt med ännu mer kompetens. Med andra ord, du kan känna dig trygg i deras händer, hur värdefullt är inte det!
Vi pratar med läkare Usama Abuhmedan som arbetat på TryggaKliniken i 2 år. Han säger att den största anledningen till att man stannar kvar och trivs på vårdcentralen är just arbetsmiljön.
– Här har man fantastiska arbetskamrater och en ledning som bryr sig, man känner sig sedd och hörd samt har stora möjligheter för utveckling såväl professionell som ledarskapsmässigt.
Det nyaste tillskottet i läkargruppen, Katarzyna, berättar att hon har valt TryggaKliniken som arbetsplats med anledning av det goda ryktet.
– Arbetsmiljö är oerhört viktigt, om inte det viktigaste, och jag valde TryggaKliniken just på grund av deras goda rykte.
Vi på INFO-Bladet önskar dem all lycka till framöver och ser fram emot att följa deras imponerande utveckling!
Text: Jeanette Olsson
Foto: TryggaKliniken
Föregående artikelKommunens gymnasieungdomar äter restaurangmat
Nästa artikelutesäsongen hos Flora Persson